Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat din Dorohoi, la un pas de moarte după ce a mâncat o înghețată. Medicii l-au intubat imediat

Un bărbat din Dorohoi, la un pas de moarte după ce a mâncat o înghețată. Medicii l-au intubat imediat

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Dorohoi, a ajuns la spital în stare gravă după ce a mâncat o înghețată. Acestuia i s-a umflat gâtul atât de tare încât nu a mai putut respira.

Un bărbat din Dorohoi, la un pas de moarte după ce a mâncat o înghețată. Medicii l-au intubat imediat
de Laura Dinu    |    06 Mai 2022   •   14:36

Bărbatul a ajuns la spital acuzând că nu mai poate respira, că simte că se sufocă. Acesta le-a povestit medicilor că tocmai ce mâncase o înghețată, după care a început să se sufoce.  

Apropiații bărbatului au sunat imediat la numărul de urgență 112 iar bărbatul a fost transportat la spital, unde a intrat în stop cardiorespirator din cauza inflamării foarte puternice a cartilajului tiroid, mai bine cunoscut ca Mărul lui Adam. 

Din fericire, medicii au intervenit la timp, bărbatul fiind imediat intubat.  

„Nu este o reacție foarte obișnuită, dar nici nu este ieșită din comun. Diagnosticul este de edem glotic. Din fericire, a fost intubat la timp și astfel au fost asigurate funcțiile vitale în continuare”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.  

Bărbatul a rămas internat pe secția ORL a Spitalului Județean.  

Ce este edemul glotic 

Edemul glotic este o umflare a membranei mucoase (edem) care pune viața în pericol. Edemul glotic poate fi denumit și edem laringian. 

Poate fi cauzată de infecții, alergii sau medicamente. Simptomele tipice ale edemului glotic sunt răgușeala și creșterea dificultății de respirație. Tratamentul depinde de cauză. Este necesară o acțiune rapidă, deoarece moartea prin sufocare este iminentă dacă laringele este complet obstrucționat. 

Dacă există pericol acut de sufocare, este nevoie urgență de intubare sau se efectuează traheotomie, scrie monitorulbt.ro.

×
Subiecte în articol: Dorohoi edem glotic
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close