Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: I-am spus lui Ponta: "Nu-l pune pe Fenechiu ministru, că îl suspend". Recunosc că nu citisem legea

Băsescu: I-am spus lui Ponta: "Nu-l pune pe Fenechiu ministru, că îl suspend". Recunosc că nu citisem legea

Băsescu: I-am spus lui Ponta: "Nu-l pune pe Fenechiu ministru, că îl suspend". Recunosc că nu citisem legea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Feb 2013   •   19:09

Preşedintele Traian Băsescu a relatat, marţi, că i-a spus premierului Victor Ponta să nu îl numească pe Relu Fenechiu în funcţia de ministru, pentru că a doua zi după ce se instalează Guvernul îl va suspenda, însă a spus că a greşit, pentru că nu citise legea.
   
Preşedintele Băsescu a fost întrebat dacă a avut o discuţie cu premierul, înainte să se formeze Cabinetul, despre Relu Fenechiu şi i-a cerut atunci să nu îl numească pe acesta în funcţia de ministru.
   
"Discuţia a fost, i-am spus: ?Nu îl pune pe Fenechiu, pentru că îl suspend a doua zi după ce se numeşte Guvernul?. A fost eroarea mea, recunosc că nu citisem legea, puteam să îl suspend numai pentru fapte făcute în timpul mandatului de ministru", a răspuns Traian Băsescu.
   
"Dar vă asigur că, dacă îmi trimite în noaptea asta o propunere de revocare a lui Fenechiu, vă asigur că nu îl găseşte răsăritul soarelui ministru", a adăugat preşedintele.

Băsescu iese la atac: Liderii puterii au încercat să utilizeze scrisoarea pentru a ascunde un eventual eşec
 
De altfel, acesta a mai declarat că în scrisoarea adresată premierului Ponta pe tema Consiliului JAI, atunci când vorbea despre înlăturarea din Guvern a oricărui ministru implicat în procese penale, se referea exclusiv la ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

"Domnul Ponta a spus că eu am semnat numirea, dar nominalizarea a făcut-o dânsul, a primit un vot în parlament pentru domnul Fenechiu, şi în situaţia asta, eu nu am posibiliatea legală să resping un ministru", a spus Băsescu, marţi, la Palatul Cotroceni.


Preşedintele Traian Băsescu a adresat o scrisoare către premierul Victor Ponta şi preşedinţii camerelor Parlamentului.

Scrisoarea lui Băsescu către Ponta şi Antonescu: Miniştrii penali să fie înlăturaţi!

Printre solicitările şefului statului se numără desemnarea candidaţilor pentru poziţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ şi procuror-şef al DNA, dar şi îndepărtarea imediată din Guvern a miniştrilor care au dosare penale.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close