Antena 3 CNN Actualitate Băsescu iese la atac: Liderii puterii au încercat să utilizeze scrisoarea pentru a ascunde un eventual eşec

Băsescu iese la atac: Liderii puterii au încercat să utilizeze scrisoarea pentru a ascunde un eventual eşec

Băsescu iese la atac: Liderii puterii au încercat să utilizeze scrisoarea pentru a ascunde un eventual eşec
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Feb 2013   •   18:12

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni.

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui:

-Motivul declaraţiei de presă de astăzi este legat de scrisoare pierdută de unul din adresanţi, cea care viza ce credeam eu că mai trebuie făcut pentru a ne creşte şansele de a avea un rezultat pozitiv la JAI din 7-8 martie.

-Din păcate, liderii majorităţii parlamentare, fie că vorbim de premier, fie că vorbim de Crin Antonescu, au încercat să utilizeze scrisoarea pentru dezinformarea populaţiei şi bineînţeles pentru a încerca să ascundă un eventual eşec.

-Nu sunt la stadiul la care să fiu total pesimist, dar sunt convins că dacă ar fi ţinut cont de sugestia mea am fi avut o şansă în plus.

-În scrisoare eu sublinez că nu-mi însuşesc punctul de vedere al relaţiei raportului MCV cu accesul în Schengen.

-Eu sunt într-o situaţie relativ dificilă în faţa celorlaţi membri ai Consiliului European, pentru că am cerut în CE să se înscrie în concluzii necesitatea ca în Consiliului JAI să fie discutat accesul României şi Bulgariei în Schengen.

- Aceeaşi lideri foarte vocali de astăzi au organizat lovitura din iulie-august şi în septembrie nu a mai discutat nimeni despre Schengen. În decembrie, am reuşit să obţin în Consiliul European ca accesul să fie discutat la consiliul JAI de anul acesta. Multe state membre au condiţionat poziţia lor de raportul MCV din ianuarie.


Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu  adresată premierului şi şefilor celor două Camere ale Parlamentului arată un "joc de imagine" şi un comportament de "mic politician".

Ponta, despre scrisoarea de la Băsescu: Face parte dintr-un joc de ping-pong

Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, scrisoarea pe care preşedintele Traian Băsescu a trimis-o premierului Victor Ponta şi preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Preşedintele solicită îndepărtarea imediată din Guvern a miniştrilor care au dosare penale pe rolul instanţelor, precum şi asigurarea că niciun ministru declarat incompatibil de ANI nu va fi menţinut în Guvern.

Ponta susţine că scrisoarea de la Băsescu "nu merită un răspuns oficial"


×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close