Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: N-am avut nicio legătură cu serviciile secrete în timpul comunismului

Băsescu: N-am avut nicio legătură cu serviciile secrete în timpul comunismului

Băsescu: N-am avut nicio legătură cu serviciile secrete în timpul comunismului
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Aug 2012   •   22:52

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, într-un interviu pentru Vocea Rusiei, că nu a avut nicio legătură cu serviciile secrete în timpul lui Nicolae Ceauşescu, menţionând că navele, ca şi avioanele, nici în vremea comunismului nu se dădeau "pe pile".
   
Întrebat cum comentează faptul că este comparat, în anumite publicaţii internaţionale, cu Nicolae Ceauşescu, Băsescu a răspuns: "Aşa este. Ştiu şi eu acest lucru. Au fost câţiva ziarişti care au făcut această comparaţie. Nu cred că au fost de cea mai mare bună credinţă, dar vă aduc un argument: Ceauşescu a construit şi a consolidat comunismul, iar eu, în mod oficial, am condamnat comunismul şi l-am declarat ca fiind un regim ilegitim şi criminal. Am făcut-o printr-un raport semnat de mine şi susţinut de mine în Parlament. Asta mă deosebeşte pe mine de Ceauşescu. El a crezut în comunism, iar eu am declarat comunismul un regim ilegitim şi criminal".
   
Realizatorul a spus că "un american pe nume John Podesta (fostul şef al personalului Casei Albe sub preşedinţia lui Bill Clinton - nota redacţiei), care a declarat că în timpul lui Ceauşescu aţi fi lucrat cu serviciile secrete", iar Traian Băsescu a răspuns: "Nu, n-am avut nicio legătură cu serviciile secrete. N-am avut cum să lucrez".
  
 "De regulă, în România se vorbeşte foarte mult. Şi mulţi îşi dau cu părerea. Nimeni nu arată probe“, a precizat preşedintele suspendat.


×
Subiecte în articol: comunism nicolae ceausescu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close