Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Ne apărăm, nu atacăm. Rachetele amplasate pe teritoriul României sunt defensive

Băsescu: Ne apărăm, nu atacăm. Rachetele amplasate pe teritoriul României sunt defensive

Băsescu: Ne apărăm, nu atacăm. Rachetele amplasate pe teritoriul României sunt defensive
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Oct 2011   •   10:37

Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut luni dimineaţă un discurs în faţa Adunării Parlamentare a NATO la Bucureşti, abordând mai multe teme, printre care importanţa României în acţiunile NATO din Libia şi Afganistan, precum şi tema amplasarii scutului anti-rachetă în România.

Pe marginea amplasării scutului antirachetă pe teritoriul României, şeful statului a precizat foarte ferm că rachetele din cadrul acestuia sunt defensive.

„ Fac o precizare pentru a fi clar pentru toată lumea. Rachetele care se vor amplasa pe teritoriul României sunt rachete defensive. Speculaţiile şi dorinţa unora de a amplifica şi a pune sub semnul întrebării buna credinţă a României nu fac decât să arate lipsă de voinţă de cooperare. România instalează un sistem defensiv“, a declarat preşedintele Băsescu.

„De altfel, România, deşi e o ţară medie, nu a cerut niciodată sau nu a primit niciodată garanţii anti-rachetă de la nimeni. Are obligaţia să şi le asigure ea însăşi în parteneriate cu aliaţii“, a mai precizat şeful statului român.

 


×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close