Antena 3 CNN Actualitate Băsescu şi mai mulţi miniştri au fost la Cluj. Tatăl premierului, Ioan Boc, a fost înmormântat

Băsescu şi mai mulţi miniştri au fost la Cluj. Tatăl premierului, Ioan Boc, a fost înmormântat

Băsescu şi mai mulţi miniştri au fost la Cluj. Tatăl premierului, Ioan Boc, a fost înmormântat
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    29 Dec 2011   •   08:47
Update 15.00 - Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a fost înmormântat, joi după-amiază, în cimitirul aflat în curtea bisericii din satul Răchiţele, la funeralii participând peste 150 de persoane.

Update 14.15 - Preşedintele Traian Băsescu şi miniştrii care l-au însoţit au plecat, joi după-amiază, din Răchiţele, după slujba de înmormântare a lui Ioan Boc, care a avut loc în curtea casei familiei. La slujba oficiată de un sobor de preoţi, între care şi preotul paroh al bisericii din Răchiţele, Teodor Boc, în frunte cu mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, au asistat peste 400 de persoane.

Cortegiul funerar care însoţeşte sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ioan Boc se îndreaptă către cimitirul din curtea bisericii din satul Răchiţele, unde va fi înmormântat Ioan Boc. Cortegiul este urmat de premierul Emil Boc, mama acestuia - Ana, de soţia prim-ministrului - Oana, de cele două fiice - Cezara şi Patricia, de fraţi şi de alte rude, vecini şi localnici.

Update 14.00
- După slujba religioasă, care a durat aproape două ore, sicriul a fost transportat la cimitirul din curtea bisericii din Răchiţele, unde Ioan Boc va fi înmormântat.

Update 11.55
- Sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Ioan Boc este în casa părintească a premierului Boc şi urmează să fie scos în curte, pentru oficierea slujbei religioase.

La funeralii au mai venit ministrul Educaţiei - Daniel Funeriu, ministrul Agriculturii - Valeriu Tabără, ministrul de Interne - Traian Igaş, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Printre participanţii la ceremonie se mai numără consilieri ai prim-ministrului Emil Boc şi primarul interimar al Clujului.

Update 10.50
- Preşedintele Traian Băsescu, ministrul Dezvoltării Elena Udrea şi cel al Transporturilor, Anca Boagiu, au ajuns la Cluj-Napoca, la Răchiţele, pentru a participa la funeraliile lui Ioan Boc.

La ceremonie mai participă ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, preşedintele Senatului, Vasile Blaga şi mai mulţi lideri democrat-liberali.


 


Tatăl premierului Emil Boc, Ioan Boc, este înmormântat astăzi, la cimitirul din satul Răchiţele, judeţul Cluj. Familia doreşte ca înmormântarea să fie simplă şi să ia parte doar apropiaţii şi sătenii.

Slujba de înmormântare va fi oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, alături de alţi trei preoţi, printre care şi preotul paroh din Răchiţele, Traian Boc.

Miercuri seară, la casa părintească din Răchiţele a premierului s-a ţinut priveghiul şi au venit rude, săteni şi prieteni, să-i aducă un ultim omagiu lui Ioan Boc.

Ioan Boc a decedat marţi seară, la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, în urma unui stop cardio-respirator. Tatăl premierului avea 87 de ani şi a suferit, în ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale.

Premierul Emil Boc s-a arătat marcat de moartea tatălui său. El le-a spus miniştrilor participanţi la şedinţa de guvern de marţi seara, să aibă grijă de propriii părinţi "cât de mult pot", pentru că nu au cum să ştie ce se va întâmpla la un moment dat.

Citeşte şi Viaţa trăită prin muncă. Află povestea de viaţă a tatălui premierului Emil Boc.
 




×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close