Antena 3 CNN Actualitate Bercea Mondial, condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul de evaziune fiscală

Bercea Mondial, condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul de evaziune fiscală

Bercea Mondial, condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul de evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Mar 2012   •   15:00

Bercea Mondial a fost condamnat  la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.  Bercea va plăti şi o amendă penală de 2.500 de lei.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi irevocabilă.

Potrivit probatoriului, în perioada 2001-2005 Sandu Anghel a acordat, sub formă de avans, marfă şi împrumuturi, suma de 50.803.591.400 de lei vechi,  în condiţiile în care între societăţile administrate de acesta şi societăţile beneficiare nu s-au derulat tranzacţii comerciale.

Totodată, acesta a ridicat din conturile societăţilor administrate, în baza unor documente fictive, suma de 18.404.000.000 de lei vechi reprezentând salarii, sume pe care le-a reintrodus în circuitul financiar al firmelor administrate.

Tot în baza unor documente fictive, Bercea Mondial a ridicat din conturile unei firme dividende în valoare de 1.968.000.000 de lei vechi, iar din contul alteia a ridicat 3.243.500.000 de lei vechi, în condiţiile în care societăţile din conturile cărora a ridicat aceste sume au înregistrat pierderi lună de lună.
   
Acesta mai este acuzat şi de distrugerea sau ascunderea mai multor acte contabile aparţinând celor cinci societăţi al căror asociat şi administrator a fost, plus alte infracţiuni de natură fiscală.

Pentru recuperarea prejudiciului s-a dispus instituirea unui sechestru asigurator pe conturile lui Sandu Anghel, în sumă de 102.609,01 de euro şi 436.863,98 de lei, precum şi asupra a 13 imobile deţinute de el.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial a mai fost condamnat, în februarie, la şapte ani şi jumătate de închisoare cu executare, de magistraţii Tribunalului Olt, pentru tentativă de omor calificat, decizia nefiind definitivă.




×
Subiecte în articol: Bercea Mondial Sandu Anghel
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close