Antena 3 Actualitate Beuran a scăpat de arestul la domiciliu. Medicul, pus sub control judiciar

Beuran a scăpat de arestul la domiciliu. Medicul, pus sub control judiciar

de M.Z.    |    13 Mar 2020   •   09:35
Beuran a scăpat de arestul la domiciliu. Medicul, pus sub control judiciar
Sursa foto: Antena 3

Medicul Mircea Beuran a scăpat de arestul la domiciliu, astfel că instanţa a admis contestaţia lui, și va fi pus sub control judiciar pentru două luni. Decizia instanţei este definitivă.

Magistrații Curţii de Apel Bucureşti au respins propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu pentru Beuran ca nefondată și au înlocuit măsura cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând din 12 martie şi până pe 10 mai.

Mircea Beuran este acuzat într-un dosar de luare de mită.

Potrivit instanţei, în timp ce se află sub control judiciar, Mircea Beuran trebuie să respecte următoarele obligaţii: 

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat

b) să informeze, de îndată, organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, în faţa căruia se află cauza, cu privire la schimbarea locuinţei

c) să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia domiciliază, ce este desemnat prin prezenta cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. 

Conform Codului de procedură penală, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: 

a) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; 

b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; 

c) să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, în niciun mod cu martorii: Sinescu Ioanel, Sinescu Mircea-Constantin, Cioflan Bogdan, Haiducu Carmen, Haiducu Cornel, Haiducu Daniela, Haiducu Cristina, Lupu Cornelia, Turtoiu Rodica, Comşa Angelica, Ujică Daniela, Barbu Cornelia Nicoleta şi Dezhkam Mahmoud sau alţi martori ce vor fi identificaţi şi audiaţi în cauză; 

d) să nu desfăşoare activitatea de preşedinte al Senatului Universitar al Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, de director al Departamentului 10 Chirurgie şi şef al disciplinei Chirurgie Generală din cadrul aceleiaşi universităţi, în exercitarea cărora se presupune că a săvârşit infracţiunea pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale. 

Totuşi, dacă nu respectă măsura controlului judiciar, medicul Beuran poate reveni în arest la domiciliu sau preventiv.

"Atrage atenţia inculpatului Beuran Mircea că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc. pen., cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Definitivă", se arată în decizia instanţei.

Dosarul Beuran

Potrivit DNA, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul UMF "Carol Davila", a acceptat şi primit de la un medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză) suma de 10.000 euro în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul UMF "Carol Davila" scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Procurorii notează că, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

DNA menţionează că dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Motivarea instanţei: Medicul Beuran a făcut din Universitatea de Medicină o "piaţă de desfacere" pentru a obţine bani ilegal

Cine este chirurgul Mircea Beuran

Doctorul Mircea Beuran a fost reținut pe 13 februarie 2020 de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru 24 de ore, pentru luare de mită

Chirurgul este acuzat de către procurori că a primit mită 10.000 de euro pentru a-i aranja unui alt medic ocuparea unui post de asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti.

DNA, explicații în cazul medicului Beuran: Arestarea, necesară pentru a preveni săvârşirea de noi infracţiuni

Denunţătoarea lui Beuran: "Nu e o victimă, așa cum se prezintă la TV. Am fost constrânsă să ajung în această situație"

Magistrații Tribunalului București au decis, pe 14 februarie, ca profesorul Beuran să fie plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Medicul Mircea Beuran, chirurg la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", s-a implicat la un moment dat și în politică, fiind membru în PSD.

×
Subiecte în articol: Mircea Beuran control judiciar

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close