Antena 3 CNN Actualitate Bill Gates: Atenție! O criză de cinci ori mai dezastruoasă decât COVID-19 va lovi lumea!

Bill Gates: Atenție! O criză de cinci ori mai dezastruoasă decât COVID-19 va lovi lumea!

Bill Gates avertizează că o criză de cinci ori mai dezastruoasă decât coronavirusului va afecta lumea. Acesta vorbește despre schimbările climatice care ar putea avea efecte mult mai grave decât pandemia de astăzi.

Bill Gates: Atenție! O criză de cinci ori mai dezastruoasă decât COVID-19 va lovi lumea!
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    07 Aug 2020   •   11:43

O criză globală a șocat lumea. Aceasta provoacă un număr tragic de decese, ceea ce îi face pe oameni să se teamă să plece de acasă și duce la greutăți economice nemaivăzute până acum. Efectele sale au cuprins întreaga lume. Evident, vorbesc despre COVID-19. În doar câteva decenii, aceeași descriere se va potrivi cu o altă criză globală: schimbările climatice. Oricât de groaznică este această pandemie, schimbările climatice ar putea fi mai grave.

Îmi dau seama că acum ne este greu să ne gândim la schimbările climatice. Când un dezastru lovește, face parte din natura umană să ne facem griji doar pentru a răspunde nevoilor noastre imediate. Mai ales când este un dezastru de proporțiile coronavirusului. Însă faptul că temperaturile mult mai ridicate par o problema mai îndepărtată, asta nu înseamnă că nu sunt la fel sau poate chiar mai grave. Iar singura modalitate de a evita cele mai grave rezultate posibile ale climatului este să facem eforturi încă de acum”, scrie Bill Gates pe gatesnotes.com.

Bill Gates: Schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale precum COVID-19

Cofondatorul companiei Microsoft este de părere că, în ciuda faptului că lumea trebuie să lupte pentru a scăpa de coronavirus, este important să acționeze pentru a evita un viitor dezastru climatic ”prin construirea și desfășurarea de inovații care vor permite eliminarea emisiilor de gaze cu efect de seră”. 

Într-un scenariu crunt, bazat pe calcule și pe rata mortalității generate la 100.000 de oameni, Bill Gates spune că, la nivelul anilor 2060, ”schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale precum COVID-19, ca la nivelul lui 2100 să fie de cinci ori mai mortale”. 

De asemenea, omul de afaceri atrage atenția cu privire la daunele economice cauzate de schimbările climatice ”care vor fi probabil la fel de grave ca o pandemie de dimensiuni COVID la fiecare zece ani”.

Potrivit acestuia, ”punctul cheie nu este că schimbările climatice vor fi dezastruoase. Punctul cheie este că, dacă învățăm lecțiile COVID-19, putem aborda schimbările climatice mai informați despre consecințele inacțiunii și mai pregătiți pentru a salva vieți și pentru a preveni rezultatele cele mai proaste. Actuala criză globală poate ajuta răspunsul nostru la următoarea”. 

 

×
Subiecte în articol: Bill Gates
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close