Antena 3 CNN Actualitate Bill Gates: Țările bogate ar trebui să treacă pe carne 100% sintetică! Care este motivul afirmației

Bill Gates: Țările bogate ar trebui să treacă pe carne 100% sintetică! Care este motivul afirmației

Bill Gates susține și cere națiunilor bogate să treacă la carnea 100% sintetică, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale.

Bill Gates: Țările bogate ar trebui să treacă pe carne 100% sintetică! Care este motivul afirmației
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    17 Feb 2021   •   10:08

În noua sa carte, „How to Avoid a Climate Disaster”, miliardarul spune că, deși este posibil ca omenirea să evite calamitatea prin realizări tehnologice, politicile guvernamentale vor fi necesare în cele din urmă pentru a reduce impactul schimbărilor climatice. 

De asemenea, vorbind pentru revista MIT Technology Review, Bill Gates a susținut că nu crede ”că cele mai sărace 80 de țări vor trece la carnea sintetică. Cred însă că toate țările bogate ar trebui să treacă la carnea de vită sintetică 100%”. Și asta din cauza faptului că acest sector ”contribuie în mod masiv la emisiile de metan cu un puternic efect de seră, care a atins niveluri record, conform cercetărilor publicate în iulie anul trecut”. 

Cantitatea de metan din atmosferă a crescut puternic între anii 2000 și 2017, ducând la ceea ce cercetătorii cred că ar putea fi o creștere a încălzirii globale de până la patru grade Celsius până la sfârșitul secolului.

„Te poți obișnui cu diferența de gust, în timp”

Oamenii de știință sunt de părere că acest prag ar fi extrem de periculos pentru omenire, ducând la un risc crescut de dezastre naturale din cauza perturbărilor ecologice care ar provoca foamete și migrație în masă.

„Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele din industria combustibililor fosili pentru metan”, spune doctorul Robert Jackson. „Oamenii glumesc despre eructarea vacilor fără să-și dea seama cât de mare este sursa cu adevărat”.

Bill Gates a descris problema animalelor drept „foarte dificilă”, menționând că nici compușii care reduc emisiile de metan nu sunt suficienți.

„Te poți obișnui cu diferența de gust, în timp”, a adăugat Gates, potrivit Sky News

 

×
Subiecte în articol: Bill Gates
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close