Antena 3 CNN Actualitate Bill Gates a anunțat când scăpăm de pandemie: ”Nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare!”

Bill Gates a anunțat când scăpăm de pandemie: ”Nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare!”

Bill Gates spune, pe blogul personal, că faza acută a pandemiei se va încheia în anul 2022. Miliardarul este de părere că lumea este mai pregătită să înfrunte variantele mai periculoase decât oricând.

Bill Gates a anunțat când scăpăm de pandemie: ”Nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Dec 2021   •   09:43

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, este de părere că faza critică a pandemiei va lua sfârșit în anul 2022.

”Ar putea fi o nebunie să facem încă o predicție, dar eu cred că faza critică a pandemiei se va încheia în anul 2022”, a scris Gates. 

Cu toate acestea, miliardarul spune că sfârșitul pandemiei nu este atât de aproape pe cât sperase și asta din cauza variantei Delta și a eforturilor autorităților de a convinge lumea să se vaccineze. 

„Nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare!”

Și, deși „nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare”, spune el, viteza de detectare a noilor variante, combinată cu progresul în domeniul vaccinurilor și medicamentelor antivirale, îl determină să aibă speranța că SARS CoV-2 va deveni o boală endemică în 2022.

„Lumea este mai pregătită să abordeze variantele potențial periculoase decât în orice alt moment al pandemiei de până acum”, a spus el. „Suntem într-o poziție mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate dacă sunt necesare”, a adăugat el.

Comentariile magnatului vin în contextul în care tulpina Omicron a coronavirusului, cunoscută și sub numele de B.1.1.529, se răspândește în întreaga lume.

Această tulpină provoacă îngrijorare din cauza numărului mare de mutații.

Gates a spus că mai multe informații despre varianta Omicron - cum ar fi cât de bine protejează vaccinurile existente sau infecțiile anterioare împotriva acesteia - vor fi disponibile în curând, deoarece cercetătorii, inclusiv cei pe care Fundația Bill & Melinda Gates îi sprijină, lucrează pentru a afla mai multe.

În recenzia sa, Gates a spus că vaccinurile și antiviralele ar putea ajuta la reducerea mortalității COVID-19 în viitor.

„Comunitățile vor vedea în continuare focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de majoritatea cazurilor, iar spitalele se vor putea ocupa de restul”, a scris el.

„Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus este atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva lui și a gripei în fiecare toamnă”, a mai spus el, potrivit Bussines Insider

×
Subiecte în articol: Bill Gates
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close