Antena 3 CNN Actualitate Cazul Bodnariu modifică legea în Norvegia

Cazul Bodnariu modifică legea în Norvegia

Cazul Bodnariu modifică legea în Norvegia
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Ian 2016   •   11:01

Soţii Bodnariu şi-ar putea recupera copiii. Asta susţin deputaţii români care au fost în Norvegia pentru a rezolva acest caz. Autorităţile norvegiene se gândesc chiar să schimbe legile privind protecţia copilului în urma cazului Bodnariu.

 
Parlamentarii români care au fost în Norvegia pentru a afla informaţii noi despre soţii Bodnariu sunt convinşi că în acest caz s-a comis un abuz.
 
Au trecut mai bine de trei luni, iar soţii Bodnariu nu au primit încă dosarul acuzării. Mai grav este că în tot acest timp, intituţia Barnevernet ascunde probe. Este vorba despre un bilet pe care una dintre fete l-a trimis părinţilor, în care le spunea că îşi doreşte să vină acasă. 
 
Modul în care au fost crescuţii cei cinci copii, dar şi felul în care este văzută familia de români în comunitatea de norvegieni arată că ar exista şanse ca cei doi soţi să îşi recupereze copiii, spune deputatul Mircea Dolha.
 
O comisie interministerială din Norvegia va analiza legea protecţiei copilului. Mai mult, autorităţile se gândesc chiar să înfiinţeze cu tribunal al familiei care ar putea supraveghea deciziile Barnevernet. 
 
Antena 3 a iniţiat o campanie pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor care au fost supuşi soţii Bodnariu. Sute de mii de oameni s-au alăturat acestui demers şi au semnat petiţia prin care cer reîntregirea familiei Bodnariu. 
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close