Boldea rămâne în arest. ÎCCJ a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele său

de A.M.P    |    07 Iun 2012   •   23:19
Boldea rămâne în arest. ÎCCJ a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele său Foto: Agerpres

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a prelungit, joi, cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele deputatului Mihail Boldea, în dosarul în care acesta este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, decizia putând fi contestată la Completul de cinci judecători, informează Mediafax.

Această prelungire a fost făcută la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi care au cerut ca mandatul de arestare emis pe numele lui Boldea să fie prelungit din 25 iunie. Cererea procurorilor DIICOT a fost admisă.
   
La 19 mai, tot ÎCCJ hotărâse prelungirea mandatului din 26 mai până în 24 iunie.
   
Totodată, ÎCCJ a prelungit mandatele altor şapte inculpaţi din dosar.
   
Decizia de joi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.
   
În 20 martie, Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Mihail Boldea, pentru a fi cercetat de către procurorii DIICOT în dosarul privind fraude imobiliare.
   
Două zile mai târziu, ÎCCJ a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanţei supreme admiţând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri şi faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale.
   
Deputatul Mihail Boldea a fost adus din Kenya în 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanţa supremă.
   
Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006-2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

ExitPOLL
Parteneri
x close