Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii de la Spitalul Băneasa din Constanţa, trimişi la 500 de km distanţă

Bolnavii de la Spitalul Băneasa din Constanţa, trimişi la 500 de km distanţă

Bolnavii de la Spitalul Băneasa din Constanţa, trimişi la 500 de km distanţă
Sursa foto: Foto: tion.ro
14 Apr 2011   •   12:50

Zece pacienţi ai spitalului de la Băneasa, judeţul Constanţa, au fost evacuaţi. Bolnavii sunt duşi la distanţă mare, chiar şi la 500 de kilometri, spre nemulţumirea rudelor.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, susţine însă că închiderea spitalului a fost una dintre cele mai bune decizii, pentru că unitatea avea multe probleme. Bolnavii au fost trimişi la un spital din Poiana Mare, în judeţul Dolj.

Între timp, primăria anunţă că va ataca în instanţă decizia ministerului de a desfiinţa unitatea medicală.

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila afirmă însă că închiderea spitalului din Băneasa a fost una dintre deciziile bune. El a prezentat cazul unei femei internate, care - din lipsa de atenţie a personalului - a făcut în spital răni până la os, după ce a stat imobilizată aproape trei ani pe patul de spital.

"Este vorba de o pacientă cu sechele de la un accident cardio-vascular imobilizată la pat. Această femeie, în momentul transferului de la centrul de sănătate Băneasa, avea escară de gradul patru, cu răni periculoase profunde. Ce era mai bine pentru această pacientă era să rămână în continuare internată în centrul Băneasa care se numeşte spital, dar din punctul nostru de vedere nu se numeşte spital", a declarat ministrul Cseke.

Ultimii 15 pacienţi internaţi în spitalul Băneasa, judeţul Constanţa, vor fi transferaţi în zilele următoare.

 


×
Subiecte în articol: bolnavi transfer spitale rani
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close