Antena 3 CNN Actualitate Buletinul lui Marcel Ciolacu ar fi fost furat de hackeri după breşa de securitate de la Camera Deputaţilor

Buletinul lui Marcel Ciolacu ar fi fost furat de hackeri după breşa de securitate de la Camera Deputaţilor

Buletinul lui Marcel Ciolacu, precum şi alte date personale ale unor parlamentari, ar fi fost furate de hackeri după breşa de securitate de la Camera Deputaţilor

Buletinul lui Marcel Ciolacu ar fi fost furat de hackeri după breşa de securitate de la Camera Deputaţilor
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2024   •   14:23

Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, mai multe date personale, printre care şi buletinul lui Marcel Ciolacu, dar şi al altor parlamentari, ar fi fost furate de hackeri după breşa de securitate de la Camera Deputaţilor.

Incidentul a fost confirmat de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, care a anunţat că, până acum, nu a fost făcută nicio solicitare de răscumpărare.

"În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. A avut loc într-adevar o breșă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Este important de menționat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public", menționează Secretariatul General al Camerei Deputaților.

Totodată, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) împreună cu Departamentul Cyberint din Serviciul Român de Informaţii (SRI) lucrează împreună pentru a închide breşa de securitate şi pentru a afla cine sunt hackerii care au furat datele parlamentarilor.

Între timp, hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pe adresa oficială de e-mail a Camerei Deputaţilor, după furtul de date oficiale, printre care s-ar afla şi buletinul premierului Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close