Antena 3 CNN Actualitate Hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pentru datele furate de la Camera Deputaţilor, printre care şi buletinul lui Marcel Ciolacu

Hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pentru datele furate de la Camera Deputaţilor, printre care şi buletinul lui Marcel Ciolacu

O cerere de răscumpărare a fost trimisă pe adresa oficială de e-mail a Camerei Deputaţilor, după furtul de date oficiale, printre care s-ar afla şi buletinul premierului Marcel Ciolacu.

Hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pentru datele furate de la Camera Deputaţilor, printre care şi buletinul lui Marcel Ciolacu
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2024   •   15:08

Hackerii au trimis o cerere de răscumpărare, astăzi, după ce au reuşit să fure mai multe date personale de la Camera Deputaţilor printr-o breşă de securitate.

Potrivit unor surse guvernamentale, hackerii au cerut 0,8 bitcoin în schimbul datelor, ceea ce înseamnă aproximativ 40.000 de euro.

Printre datele furate de hackeri, şi care ar fi fost deja publicate pe DarkWeb, s-ar afla şi buletinul lui Marcel Ciolacu, dar şi date personale ale altor deputaţi.

"În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. A avut loc într-adevar o breșă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Este important de menționat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public", menționează Secretariatul General al Camerei Deputaților.

O anchetă a fost deschisă, iar reprezentanţii Camerei Deputaţilor au depus şi o plângere la DIICOT.

Între timp, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) împreună cu Departamentul Cyberint din Serviciul Român de Informaţii (SRI) lucrează împreună pentru a închide breşa de securitate şi pentru a afla cine sunt hackerii care au furat datele parlamentarilor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close