Antena 3 CNN Actualitate Cadrele medicale din Botoșani s-au ales cu dosar penal după ce au cântat 'Imnul Covid' împreună cu bolnavii de coronavirus (VIDEO)

Cadrele medicale din Botoșani s-au ales cu dosar penal după ce au cântat 'Imnul Covid' împreună cu bolnavii de coronavirus (VIDEO)

Mai multe cadre medicale, care au cântat alături de pacienţii infectaţi cu noul coronavirus „imnul Covid”, fac obiectul unui dosar penal şi al unei anchete a spitalului din Botoșani. Oamenii le iau însă apărarea, iar în spațiul public a apărut chiar o petiție în sprijinul acestora.

Cadrele medicale din Botoșani s-au ales cu dosar penal după ce au cântat 'Imnul Covid' împreună cu bolnavii de coronavirus (VIDEO)
10 Mai 2020   •   21:12

„Imnul Covid” a fost cântat într-un salon de la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani și este o parodie a piesei „Hai la Botoșani!”.

10 persoane, cadre medicale și pacienți, au cântat la unison „Imnul COVID”, încercând să facă haz de necaz în salon. Videoclipul a fost postat pe rețele de socializare, iar din imaginile devenite virale se vede clar că nu au fost respectate măsurile de distanţare socială, iar o mare parte dintre participanți apar fără măști pe față, relatează Dorohoinews.

Poliția s-a autosesizat și a deschis dosar penal

Polițiștii din Botoșani au anunțat deschiderea unui dosar penal în cazul distracției din Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Botoșani. Grupul de zece persoane este anchetat acum pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Conducerea spitalului condamnă comportamentul angajaților

Totodată, conducerea Spitalului Judeţean Botoşani a demarat o anchetă internă. „Este ruşinos pentru un cadru medical. Ce să mai cerem la restul populaţiei dacă nişte cadre medicale de la Spitalul Dorohoi, care ar fi trebuit să respecte oarecare reguli şi să le cunoască, au făcut ce au făcut.”, a precizat pentru mediafax.ro, directorul spitalului judeteţean Radu Malancea. 

Petiţie online pentru cadrele medicale anchetate

Cadrele medicale care au interpretat imnul COVID au câştigat însă simpatia oamenilor. În spațiul online a apărut o petiţie în care se cere încetarea anchetării celor implicaţi. Cei mai mulţi spun că şi ei sunt oameni, că nu au făcut rău din punctul lor de vedere. Mai mult decât atât cred că pur şi simplu s-au relaxat în acest condiţii grele. 

×
Subiecte în articol: coronavirus Dorohoi
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close