Antena 3 CNN Actualitate Ce consumă zilnic cea mai bătrână persoană din lume? Băutura la care nu renunță niciodată

Ce consumă zilnic cea mai bătrână persoană din lume? Băutura la care nu renunță niciodată

O călugăriță în vârstă de 118 ani, care locuiește într-un azil de bătrâni din sudul Franței, a devenit recent cea mai bătrână persoană din lume, conform Guinness World Records.

Ce consumă zilnic cea mai bătrână persoană din lume? Băutura la care nu renunță niciodată
de Laura Dinu    |    22 Iun 2022   •   07:05

Sora André este, de asemenea, cea mai în vârstă călugăriță din toate timpurile, potrivit unui comunicat publicat de Guinness. 

Născută ca Lucile Randon, la 11 februarie 1904, sora André și-a dedicat cea mai mare parte a vieții serviciului religios. Înainte de a deveni călugăriță catolică, a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și apoi a petrecut 28 de ani îngrijind orfani și bătrâni într-un spital. 

Sora André, care locuiește în apropierea orașului francez Toulon, este și cel mai bătrân supraviețuitor Covid-19 din lume. Potrivit comunicatului Guinness World Records, femeia a fost testată pozitiv pentru virus la începutul anului 2021, dar și-a revenit complet în trei săptămâni, chiar înainte de a împlini 117 ani. 

Într-un interviu recent acordat postului de televiziune francez RMC Story, sora André părea să aibă sentimente ciudate cu privire la faptul că a devenit cea mai în vârstă persoană în viață. 

„Simt că mi-ar fi mai bine în rai, dar bunul Dumnezeu încă nu mă vrea”, a spus ea, numind titlul o „tristă onoare”. 

În mai multe interviuri, sora André a fost întrebată despre secretele longevității ei. Deși nu a dat o descriere detaliată a dietei zilnice, se pare că obiceiurile ei alimentare au jucat un rol important în a ajuta-o să atingă vârsta înaintată. 

Marile plăceri ale călugăriței sunt ciocolata și vinul. Aceasta bea câte un pahar în fiecare zi în azilul de bătrâni, Résidence Catherine Labouré, unde locuiește, scrie cnn.com.

Cu toate acestea, sora André susține moderația atunci când vine vorba despre băuturile alcoolice și spune că nu a consumat niciodată mai mult de un pahar.  

Sora André a devenit cea mai mare din lume după moartea lui Kane Tanaka, o femeie din Japonia  certificată anterior drept cea mai în vârstă persoană din lume, care a murit la vârsta de 119 ani, pe 19 aprilie. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close