Antena 3 CNN Actualitate Când începe programul Rabla pentru electrocasnice 2021

Când începe programul Rabla pentru electrocasnice 2021

Programul Rabla pentru electrocasnice ar putea fi reluat abia luna viitoare, după ce va fi aprobat bugetul pe 2021. Acesta ar fi trebuit să fie în vigoare încă din decembrie, însă atunci aplicaţia de înscriere a cedat şi nu a mai fost repusă în funcţiune.

Când începe programul Rabla pentru electrocasnice 2021
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    11 Feb 2021   •   12:03

Mii de români care voiau să îşi schimbe laptopul sau maşina de spălat aşteaptă cu sufletul la gură reluarea programului.

Deși în decembrie programul a fost anulat pe motiv că hackerii au atacat platforma, surse ale Antena 3 spun că de fapt aceasta a cedat din cauza numărului foarte mare de accesari din partea romanilor care isi doreau sa beneficieze de vouchere pentru a-si inlocui vechile electrocasnice.

Noul Ministru al Mediului, Tanczos Barna, la preluarea mandatului, a spus că în luna ianuarie vom putea avea acces la acest program. Acum, Ministerul Mediului a anunțat că în luna martie va fi demarat programul, după aprobarea bugetului pe 2021.

Cu reducerile din Rabla pentru electrocasnice, românii își vor putea cumpără laptopuri și tablete, în schimbul unui computer mai vechi sau unui monitor. De asemenea, se pot cumpără aparate de aer condiționat, frigidere, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare și alte aparate, cu prețuri reduse.

Programul RABLA pentru electrocasnice, amânat înainte de deschidere. A fost atacat de hackeri

Programul RABLA pentru electrocasnice destinat persoanelor fizice trebuia să fie lansat cu doar câteva minute în urmă. Însă site-ul Ministerului Mediului a fost atacat de hackeri, astfel încât programul a fost amânat.

Ministerul Mediului a anunțat în decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, că secțiunea de înscrieri pentru programul RABLA pentru electrocasnice se amână până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Și asta din cauza unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplciației, dar și încercările anterioare de fraudare a procesului de înscriere, prin clonarea unor informații specifice programului. 

„Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, anunță instituția pe site.

×
Subiecte în articol: reduceri
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close