Antena 3 CNN Actualitate "CAPII" grupării de FRAUDE BANCARE, arestaţi pentru 29 de zile. Oficial din Ministerul Economiei, printre arestaţi

"CAPII" grupării de FRAUDE BANCARE, arestaţi pentru 29 de zile. Oficial din Ministerul Economiei, printre arestaţi

"CAPII" grupării de FRAUDE BANCARE, arestaţi pentru 29 de zile. Oficial din Ministerul Economiei, printre arestaţi
Sursa foto: Foto: delaware-valley.biz
03 Noi 2012   •   20:14
UPDATE 20.05 - Alte cinci persoane au fost arestate, sâmbătă seară, în dosarul bancherilor. Printre cei cinci arestaţi se numără şi fostul general DIE, Dragoş Diaconescu, un angajat al Ministerului Economiei şi afaceristul Daniel Ruse, care au primit mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile.

Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedintele Băncii Române de Dezvoltare (BRD), va fi cercetat în libertate, potrivit instanţei.
   
Instanţa a mai dispus în cazul a doi dintre inculpaţi măsura interdicţiei de a nu părăsi ţara, iar pentru alţi 16 interdicţia de a nu părăsi localitatea.




Liderul grupării din dosarul bancherilor, Mihai Stan, a fost arestat. Este a 11-a persoană arestată preventiv în acest caz. Printre suspecţi se numără şi Aurel Şaramet, şeful Fondului de Garantare, precum şi 3 oficiali din Ministerul Economiei

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Mihai Stan a fost reţinut, vineri seara, în urma unei ordonanţe remise de autorităţi pentru 24 de ore.

Procurorii DIICOT susţin că liderul grupării, Mihai Stan, a reuşit să-şi creeze un cerc relaţional extrem de important din care fac parte funcţionari cu rang înalt din cadrul ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ministerului Agriculturii, Senatul României, AVAS, Fondul de Garantare a Creditrlor pentru IMM-uri, ANAF, Fondul Naţional de Garantare a Creditului Rural şi alte structuri ale statului roman.

Din acelaşi cerc relaţional fac parte persoane care ocupă funcţii de conducere la nivelul sucursalelor sau ale structurii centrale din majoritatea băncilor comerciale care funcţioneaza pe teritoriul României.Toate aceste persoane fie au fost atrase pe cale infracţională de către liderii grupării, fie au fost induse în eroare.

Mihai Stan, liderul-CAMELEON al grupării de FRAUDE BANCARE. Care era tactica lui

Activitatea infracţională a fost sprijinită, au arătat procurorii, de către învinuiţii Aurel Şaramet, având calitatea de director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Claudiu Cercel-Duca - vicepreşedinte BRD, Mihai Grigoroiu - director adjunct în Ministerul Economiei, la Autoritatea de Management al Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Cătălin Ionuţ Roşu şi Andrei Atanasiu - angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Florian Dragoş Diaconescu.

Potrivit sursei citate, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.




×
Subiecte în articol: Ministerul Economiei
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close