Antena 3 CNN Actualitate Carmen Brumă, adevărul despre grăsimea abdominală: "Foarte mulți fac acest lucru"

Carmen Brumă, adevărul despre grăsimea abdominală: "Foarte mulți fac acest lucru"

Carmen Brumă, nutriționist şi creator de programe fitness, a dezvăluit metodele prin care putem scăpa corect de grăsimea abdominală.

Carmen Brumă, adevărul despre grăsimea abdominală: "Foarte mulți fac acest lucru"
Sursa foto: Facebook Carmen Brumă
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mai 2024   •   22:00

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub numele de grăsime viscerală, este grăsimea care se acumulează în jurul abdomenului și în jurul organelor din cavitatea abdominală, cum ar fi ficatul, pancreasul și intestinele. Este diferită de grăsimea subcutanată, care se află sub piele în alte părți ale corpului şi este asociată cu un risc crescut de afecțiuni medicale grave.

În acest context, Carmen Brumă, nutriționist şi creator de programe fitness, trage un semnal de alarmă cu privire la dietele care promit reducerea rapidă a kilogramelor. 

"Când vorbim despre grăsimea abdominală, cred că e foarte important să punctez câteva lucruri. Grăsimea abdominală nu este foarte deranjantă doar din punct de vedere estetic, ea este și foarte periculoasă pentru că îți dă semnalul că nu este doar grăsime subcutanată, ci este și grăsime viscerală, acea grăsime care înconjoară organele vitale și care este asociată atunci când depășește o anumită cantitate cu boli cardio-vasculare, cu diabet de tip II, cu o grămadă de boli pe care nu ți le dorești.

Nu trebuie să dai burta jos doar pentru costumul de baie. Deși foarte mulți fac acest lucru. Trebuie să ai un abdomen plat pentru că este mai sănătos așa”, a spus Carmen Brumă pentru unica.ro.

Mai mult, Carmen Brumă, a dezvăluit şi modul în care putem scăpa sănătos de grăsimea abdominală.

"Apoi, abdomenul se face în primul rând în bucătărie. Este o axiomă din zona aceasta wellness- fitness care e perfect adevărată. Poți să faci un milion de abdomene în fiecare zi, dacă nu ai grijă ce mănânci, nu se va vedea lucrul acesta pe abdomenul tău. Mușchii, într-adevăr, vor fi lucrați, dar vor fi în permanență acoperiți de o păturică de grăsime. Dacă nu dai păturica jos în bucătărie, nu au cum să se vadă abdominalii”, a mai spus Carmen Brumă.
 

×
Subiecte în articol: Carmen Bruma grasime
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close