Antena 3 CNN Actualitate Cât costă mâncarea și băutura pentru Revelion și Anul Nou, în supermarketuri

Cât costă mâncarea și băutura pentru Revelion și Anul Nou, în supermarketuri

Sondajele arată că 45% dintre români îşi petrec acest Revelion acasă. Aşa că au nevoie de provizii pentru petrecerea din această noapte. Românii sunt deja în supermarketuri, iar coşurile sunt pline.

Cât costă mâncarea și băutura pentru Revelion și Anul Nou, în supermarketuri
Sursa foto: Antena 3
de Roana Rotaru    |    31 Dec 2021   •   11:48

45% dintre români petrec Revelionul acasă anul acesta, potrivit IRES. Doar 7% vor merge în vizită la rude sau la prieteni anul acesta. Dacă înainte de pandemie 13% dintre participanții la sondaj obișnuiau să petreacă noaptea dintre ani la restaurant sau la o petrecere organizată, acum doar 1% dintre respondenți vor petrece Revelionul la fel și în acest an.

Chiar dacă petrec Revelionul acasă, românii își pregătesc meniu de sărbătoare. De pe mesele lor nu vor lipsi aperitivele, friptura de porc, peștele, prăjiturile, fructele și șampania.

Cât costă alimentele și băutura pentru Revelion

Cea mai ieftină șampanie costă în jur de 15 lei sticla, dar prețul poate urca și până la 300-400 de lei pentru o șampanie premium.

În supermarketuri ceafa de porc dezosată costă 15 lei kg, iar mușchiulețul de porc ajunge la aproape 30 lei pe kg.

Pește: Dorada costă între 26 și 32 de lei pe kilogram, în funcție de calibrul/dimensiunea peștelui. Medalionul de somon costă 75 de lei pe kg, iar file de somon proaspăt 85 de lei pe kg.

Pentru un kg de struguri românii trebuie să plătească între 8 și 10 lei.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close