Antena 3 CNN Actualitate Cât îi costă deszăpezirea pe bucureşteni? Edilii au cheltuit în ultimele 4 luni 12 milioane euro

Cât îi costă deszăpezirea pe bucureşteni? Edilii au cheltuit în ultimele 4 luni 12 milioane euro

Cât îi costă deszăpezirea pe bucureşteni? Edilii au cheltuit în ultimele 4 luni 12 milioane euro
Sursa foto: zapada
12 Feb 2010   •   09:57

12 milioane de euro de la buget. Atât i-a costat pe edilii Capitalei deszăpezirea din ultimele patru luni. Pe lângă sumele astronomice plătite de primăriile de sector firmelor de salubritate în această iarnă, semne de întrebare se ridică şi în privinţa modului în care au fost atribuite contractele de salubrizare, scrie Jurnalul Naţional în ediţia de vineri.

Deszăpezirea Capitalei pare să se fi transformat, în această iarnă, într-o afacere profitabilă, cel puţin pentru patronii firmelor de salubritate. Numai în ultimele două luni ale anului trecut ridicarea zăpezii a costat primăriile de sector aproximativ 6 milioane de euro.

În sectorul 1, de pildă, firma de salubrizare angajată a încasat, pentru ridicarea zăpezii, aproximativ 400.000 de euro. Banii acoperă costurile substanţelor şi materialelor anti-îngheţ şi antiderapante folosite, combustibilul utilajelor de intervenţie, precum şi orele suplimentare lucrate de muncitori. Exemplele nu se opresc aici. La sectorul 2, la fel ca şi la sectorul 6, costurile salubrizării din lunile noiembrie şi decembrie se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, în timp ce la sectorul 4, firmele care s-au ocupat de deszăpezire au încasat nu mai puţin de 600.000 de euro. În total, peste 6 milioane de euro cheltuiţi de muncipalitate în doar două luni de iarnă.

Suspiciuni au apărut şi în privinţa modului în care au fost atribuite contractele de salubrizare în ultimii ani, scrie Jurnalul Naţional. Cele mai multe au fost prelungite prin intermediul unor acte adiţionale, în loc să fie organizate licitaţii, aşa cum cere legea. Neregulile la acest capitol au ieşit la iveală, în cazul mai multor sectoare ale Capitalei, în urma verificărilor efectuate de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi de Consiliul Concurenţei. Drept urmare, pentru a repune în legalitate activitatea de salubrizare şi deszăpezire, Primăria Capitalei ia acum în calcul organizarea unei licitaţii la nivelul întregului oraş, mai scrie Jurnalul Naţional.

Antena 3

×
Subiecte în articol: zapada deszapezire costuri Capitală
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close