Antena 3 Actualitate Ministrul Transporturilor anunță că a demis Consiliul de Administrație Metrorex

Ministrul Transporturilor anunță că a demis Consiliul de Administrație Metrorex

de Adrian Iclozan    |    04 Mar 2021   •   22:45
Ministrul Transporturilor anunță că a demis Consiliul de Administrație Metrorex

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a demis, joi, Consiliul de Administrație de la Metrorex.

Ministrul a invocat faptul că au fost găsite mai multe nereguli în cadrul companiei, printre care și acordarea sporului de metrou - un spor de condiții dificile de lucru, de care beneficiau și cei de la birou.

Ministrul Transporturilor: Cheltuielie cu personalul Metrorex, cu peste 200 de milioane de lei mai mari în 2021

"Ca urmare a așa-zisei negocieri a contractului colectiv de muncă din septembrie anul trecut, în condiții de pandemie, de pierderi de venituri, de dezechilibru finaciar, s-au crescut salariile cu 18%.

Diferența cheltuielilor cu personalul 2020-2021 este de 210 milioane de lei, numai creșterea.

Este o companie care ajuns să ceară subvenții de la stat de 1,1 miliarde lei, subvenții care erau acum cinci ani de 300 milioane lei", a spus Cătălin Drulă într-o emisiune la Digi24.

Ministrul Transporturilor: La Metrorex a negociat sindicatul cu sindicatul

"Consiliul de Administrația trebuia să negocieze, Consiliu de Administrație pe care l-am demis astăzi, a delegat mai departe unei comisii de negociere formată din 15 oameni, din care 10 sunt membri ai sindicatului, a cam negociat sindicatul cu sine", a spus ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat că salariul mediu la Metrorex s-a dublat în cinci ani.

Sporul de metrou, care ar trebui primit de cei care cu adevărat lucrează în condiții mai grele, este primit nediscrimatoriu și de cei care stau în birou, primesc spor de condiții dificile, a mai spus ministrul.

Ministrul Transporturilor: Vor fi sesizate DNA și Curtea de Conturi

În aceste condiții, Cătălin Drulă susține că sunt două posibilități: renegocierea contractului de muncă în condiții firești pentru starea financiară a companiei sau "aceeași sumă de bani nu poate să ajungă pentru tot personalul actual".

Cătălin Drulă a mai declarat că, în urma raportului Corpului de control de la Minister, există indicii că s-au încălcat mai multe legi și precizează că vor fi sesizate mai multe instituții, printre care Curtea de Conturi și DNA.

Sursa: Mediafax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close