Antena 3 CNN Actualitate Cazul copilului de 3 ani care a murit după o anestezie. Procurorii nu vor percheziţie la clinica privată

Cazul copilului de 3 ani care a murit după o anestezie. Procurorii nu vor percheziţie la clinica privată

Cazul copilului de 3 ani care a murit după o anestezie. Procurorii nu vor percheziţie la clinica privată
01 Iul 2009   •   19:13

Procurorii n-au nici o curiozitate în cazul copilului de 3 ani care a murit la Centrul Medical Unirea. Ei s-au opus cererii poliţiştilor care voiau să percheziţioneze clinica. Asa, nu vom mai şti ce spun datele din aparatul RMN care a monitorizat şi starea copilului. Pentru părinţi a fost cea mai grea zi. Au trebuit să-şi înmormânteze fiul.

Părinţii şi prietenii şi-au luat miercuri rămas bun de la David. Iar David nu a lăsat doar durere în urma sa. Ci şi o întrebare care nu îşi găseşte un răspuns: De ce a murit? A fost supus unei investigaţii RMN şi nu s-a mai trezit din anestezie. Nici o manevră de resusciotare nu a mai dat rezultate.

?Şansele cele mai mari de resuscitare, de peste 60 la sută, le au pacienţii care fac stopuri în spital, pentru că atunci se acţionează repede, iar cordul de copil are o rezistenţă mult mai mare decat a adultului şi porneşte mult mai repede după un stop?, a declarat Elena Coapciu, şef secţie ATI Spitaulul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Dar copilul de doar 3 ani nu a mai fost adus la viaţă. Poliţia a propus începerea urmăririi penale, a dispus sigilarea sălii RMN şi a cerut mandatul pentru o percheziţie informatică. Datele stocate în aparatul RMN sunt esenţiale pentru elucidarea cazului. Miercuri, însă, procurorul s-a opus.

Medicul anestezist este de negăsit. În registul Colegiului Medicilor din Bucureşti, el apare fără activitate medicală. A făcut gărzi la Fundeni, dar nu e angajat al Institutului. Clinica ar fi trebuit să măsuri speciale având în vedere dificultatea cazului, mai spun medicii,


?Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, dar în momentul în care îţi asumi manevre care pot să pună în pericol viaţa pacientului, atunci trebuie să ai în permanenţă pregătită o ambulanţă care ţi-l poate transporta la cea mai apropiată unitate de resuscitare?, a spus conferenţiar dr. Gheorghe Iana, manager Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Cu faţade arătoase şi personal zâmbitor, clinicile private au atras clienţi care nu vor să stea la coadă, oameni dispuşi să plătească.

?A existat un incident post anestezic la o intervenţie de chirurgie estetică, la o clinică în apropierea spitalului, a fost un stop cardio-respirator, iar pentru resuscitare a fost chemată ambulanţa şi ulterior ambulanţa a adus pacienta la noi în spital?, a declarat Elena Coapciu.

Părinţii sunt hotărâţi să meargă în justiţie, iar Societatea Civilă pentru Reformă în Sănătate s-a solidarizat cu familia baiatului. Atitudinea clinicii de a-i inculpa părinţii pentru moartea copilului pe motiv că nu au adus dosarul medical al copilului e condamnată de această organizaţie.

Observator

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close