Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu preotul care a bruscat un bebeluș în timpul botezului

Ce se întâmplă cu preotul care a bruscat un bebeluș în timpul botezului

Ce se întâmplă cu preotul care a bruscat un bebeluș în timpul botezului
Sursa foto: Foto: pixabay.com
01 Noi 2017   •   11:40

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) s-a sesizat după apariţia, pe o reţea de socializare, a unui filmuleţ în care preotul Traian Mazăre, de la Biserica "Sfinţii Constantin şi Elena" din Brăila bruschează un bebeluş în timpul slujbei de botez, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, subinspector Laura Dan. 

"Colegii mei s-au sesizat din oficiu pe baza imaginilor apărute şi efectuează verificări, pentru a se stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă", a declarat Laura Dan. 

În urma imaginilor apărute pe internet, Arhiepiscopia Dunării de Jos îşi exprimă regretul vizavi de "atitudinea nepotrivită a preotului slujitor" şi îşi cere iertare "familiei şi credincioşilor", anunţând declanşarea unei anchete în cazul respectivului preot. 

"În legătură cu cele petrecute la săvârşirea Tainei Sfântului Botez în biserica 'Sfinţii Împăraţi' din municipiul Brăila, ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelaşi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenţi. Aspectele ce decurg din materialul înregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: botez Brăila bebelus preot
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close