Celebrul interlop Bogdan Mararu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare

de M.Z.    |    03 Noi 2016   •   08:13
Celebrul interlop Bogdan Mararu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare Foto: pixabay.com

Celebrul interlop Bogdan Mararu a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Bacău a decis trimiterea lui în spatele gratiilor, după ce, în 2014 a ameninţat şi înjurat un poliţist de la Rutieră.

Mararu a fost condamnat în primă instanţă la doar patru luni de închisoare cu executare, dar acesta a atacat sentinţa la Curtea de Apel  Bacău. 

Magistraţii au constatat că infracţiunea de ultraj a fost comisă în timpul perioadei de încercare pentru o pedeapsă primită de Mararu în urma unui scandal într-un bar şi au decis condamnarea la trei ani şi patru luni. 

Bogdan Mararu este judecat şi în dosarul atacului armat comis în cartierul Vitan de Vitalie Proca asupra unui om de afaceri. 

Cazul Proca-Mararu

Pe 1 aprilie 2014, interlopul Puiu Mironescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, pentru terorism

Incidentul are legătură cu tentativa de asasinat din Bucureşti, din noiembrie 2012. Potrivit procurorilor, Vitalie Proca ar fi fost pus atunci de fraţii Mararu să-l ucidă pe Puiu Mironescu. Acesta a scăpat cu viaţă după ce Proca l-a confundat cu un alt tânăr. 

Pe 13 februarie 2013, interlopul Ioan Dumitru (Puiu) Mironescu a fost arestat pentru 29 de zile, în dosarul comenzii de asasinat în care Tribunalul Bucureşti a decis aceeaşi măsură preventivă în cazul fraţilor Mararu.

În aceeaşi zi, rivalii lui, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, au primit mandat de arestare preventivă pentru tot pentru 29 de zile, pentru instigare la tentativă de omor calificat, după ce anchetatorii au stabilit că aceştia l-au plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe liderul lumii interope din Piatra Neamţ, Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se răzbuna.

Cum au comandat interlopii Mararu uciderea rivalului lor, Puiu Mironescu. Vezi imagini cu asasinul la comandă

Pe 11 ianuarie 2013, trei persoane au fost prinse în flagrant, în timp ce amplasau o bombă cu exploziv militar la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu. Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Şi fraţii Mararu şi Puiu Mironescu au ajuns după gratii, pentru instigare la tentativă de omor. 

Imagini de la amplasarea bombei. Un poliţist, infiltrat în grupul celor care montau explozibilul

Sub maşina lui Mararau a fost amplasat un dispizitiv ce conţinea un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare. 

Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de proprietarul vehiculului. Bomba a fost dezamorsată.

Parteneri
x close