Antena 3 CNN Actualitate Cererea de anulare a ordinului privind înscrierea în clasa pregătitoare, amânată pentru 28 februarie

Cererea de anulare a ordinului privind înscrierea în clasa pregătitoare, amânată pentru 28 februarie

Cererea de anulare a ordinului privind înscrierea în clasa pregătitoare, amânată pentru 28 februarie
Sursa foto: Foto: Antena3
de S.T.    |    24 Feb 2012   •   12:54

Patru grupuri de părinţi au depus în instanţă cereri de suspendare şi de anulare ale ordinului Ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I. Curtea de Apel Bucureşti a amânat, vineri, pentru 28 februarie judecarea cererii părinţilor nemulţumiţi, informează mediafax.

Ordinul 3064/2012, care prevede înscrierea copiilor doar în şcolile de care aparţin cu domiciliul, a declanşat adevărate revolte în rândul părinţilor rămaşi fără dreptul de a-şi înscrie copii la ce şcoală doresc.

De altfel, oficialii din Ministerul Educatiei nu sunt pregătiţi în acest moment pentru admiterea în clasa pregatitoare. Nu există programă şi nici învăţatori formaţi pentru această clasă.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a luat în discuţie cererea formulată de părinţii nemulţumiţi şi au stabilit termen pentru 9 martie.

Avocaţii părinţilor au solicitat însă ca următorul termen să fie stabilit înainte de 5 martie, când ar trebui să înceapă înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I, pentru că altfel acţiunea de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei nu ar mai avea obiect.

După o scurtă discuţie, judecătorii au stabilit ca procesul să se reia în 28 februarie, dată până la care acţiunea depusă la instanţă va fi comunicată Guvernului şi Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi : Părinţii care vor să se lupte cu sistemul educaţional din România. Vezi schimbările care aruncă haosul în educarea copiilor

                    Secretar de stat în Educaţie: Copiii de 5 ani vor putea fi înscrişi în clasa I sau direct în a II-a. Vezi care sunt condiţiile




×
Subiecte în articol: clasa pregatitoare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close