Antena 3 CNN Actualitate Părinţii care vor să se lupte cu sistemul educaţional din România. Vezi schimbările care aruncă haosul în educarea copiilor

Părinţii care vor să se lupte cu sistemul educaţional din România. Vezi schimbările care aruncă haosul în educarea copiilor

Părinţii care vor să se lupte cu sistemul educaţional din România. Vezi schimbările care aruncă haosul în educarea copiilor
de O.P.    |    24 Feb 2012   •   05:45

Patru grupuri de părinţi au depus în instanţă cereri de suspendare şi de anulare ale ordinului Ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I.  Primul termen va avea loc astăzi la Curtea de Apel Bucureşti.

Părinţii sunt nemulţumiţi de faptul că li se restrânge dreptul de a-şi înscrie copiii la ce şcoală doresc. Asta pentru că procedura le dă părinţilor doar posibilitatea de a-şi duce copiii la şcoala de proximitate.

De altfel, oficialii din Ministerul Educatiei nu sunt pregătiţi în acest moment pentru admiterea în clasa pregatitoare. Nu există programă şi nici învăţatori formaţi pentru această clasă. 

Deşi a mai rămas puţin până la demararea proiectului clasei pregătitoare, Ministerul Educaţiei nu ştie cu siguranţă câţi copii de 6 ani ar urma să fie înscrişi.

Părinţii nu înţeleg utilitatea aceastei grupe pregătitoare şi spun că nu e decât un stres în plus pentru copii. Asta pentru că micuţii trebuie să treacă printr-o serie de teste înainte să ajungă la şcoală.

Părinţii din comunele arondate centrelor de evaluare spun că psihologii trebuiau să vină în fiecare grădiniţă.

Multi dintre părinţi nu înţeleg însă de ce era nevoie de această grupă pregătitoare şi spun că, în fapt, nu e decât un stres în plus pentru cei mici.

La toate necunoscutele se adaug şi faptul că nu se ştie cine va preda la aceste clase pregătitoare.

Conform noii metodologii, copiii dotaţi intelectual vor putea fi înscrişi la şcoală la orice vârstă.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close