Antena 3 CNN Actualitate Cetăţean grec, reţinut după ce a încercat să deschidă conturi de 65 milioane de euro

Cetăţean grec, reţinut după ce a încercat să deschidă conturi de 65 milioane de euro

Cetăţean grec, reţinut după ce a încercat să deschidă conturi de 65 milioane de euro
27 Noi 2010   •   11:07

Un cetăţean grec a fost reţinut de Poliţia Capitalei după ce a fost prins că încerca să deschidă pe piaţa bancară conturi în valoare de 65 de milioane de euro. Oamenii legii cred că bărbatul face parte dintr-o reţea mai amplă.

Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a fost prins vineri de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, după ce a mers la o bancă din Bucureşti cu o filă cec de la o bancă din Londra pentru 65 de milioane de euro, însă pentru care nu exista şi bonitate, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de Mediafax.
   
Poliţiştii au informaţi că bărbatul face parte dintr-o reţea infracţională formată din mai mulţi cetăţeni greci şi că au mai fost deschise şi alte conturi folosind aceeaşi metodă, a mai spus Christian Ciocan.
   
El a preciza că cetăţeanul grec prins vineri ar fi fost folosit pe post de "săgeată" de către gruparea infracţională, iar aceasta ar fi folosit schema de înşelăciune pe pieţe financiar-bancare din Europa de Est.
   
Cetăţeanul grec a fost audiat vineri la Poliţia Capitalei şi este cercetat în stare de libertate pentru tentativă la înşelăciune şi uz de fals.
   
Christian Ciocan a precizat că acesta va mai fi audiat şi în zilele următoare la Poliţia Capitalei. El a mai spus că Poliţia Capitalei va colabora şi cu instituţii similare din alte state în acest caz.

×
Subiecte în articol: cont euro piata bancara
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close