Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: ''Nu toate şcolile vor primi teste antigen. Aş vrea ca DSP să înţeleagă foarte bine acest aspect!''

Sorin Cîmpeanu: ''Nu toate şcolile vor primi teste antigen. Aş vrea ca DSP să înţeleagă foarte bine acest aspect!''

''Nu toate şcolile din ţară vor primi teste antigen'', a declarat ministrul Educaţiei în exclusivitate la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu: ''Nu toate şcolile vor primi teste antigen. Aş vrea ca DSP să înţeleagă foarte bine acest aspect!''
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2021   •   15:22

Sorin Cîmpeanu spune că testele antigen nu au de ce să ajungă în unităţile şcolare în care nu există cabinet medical sau personal specializat.

Acestea vor rămâne la Direcţiile de Sănătate Publică şi vor fi administrate de către personalul DSP.

''18% din şcolile din România au cabinet medical. Nu toate aceste şcoli dotate cu cabinet medical au si personal medical. Acest raportări vizează exclusiv acele şcoli care au cabinet medical, care au personal medical si care au admiistrat teste antingen rapide. Şcolile care nu au cabinet medical, deci care nu au posibilitatea de administrare  a testelor rapide, nu au ce raporta către DSP. E o problemă gestionată de Ministerul Sănătăţii prin DSP-uri.

Nu au de ce să ajunga teste antigen în toate şcoile,aşa cum a spus domnul director DSP, pentru ca testarea este un act medical administrat de personal medical. În acele şcoli care nu există peronal medical, nu au de ce să ajungă. Ele sunt la DSP. Sunt peste 1 mil de teste distribuite de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă încă de acum o săptămână. Acplo unde există cabinet medical şi personal medical au de ce să ajungă. Unde nu e cabinet medical şi personal medical, nu au de ce să ajungă în şcoli.

Aş vrea ca DSP să înţeleagă foarte bine acest aspect. Testele rămân la DSP. Au ca destinaţie testarea elevilor şi personalul din învăţământ şi vor fi admiistrate de către DSP'', a spus ministrul Educaţiei în exclusivitate la Antena 3.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close