Antena 3 CNN Actualitate Cinci copii şi o educatoare de la o grădiniţă din Suceava, internaţi cu meningită acută virală

Cinci copii şi o educatoare de la o grădiniţă din Suceava, internaţi cu meningită acută virală

Cinci copii şi o educatoare de la o grădiniţă din Suceava, internaţi cu meningită acută virală
06 Iun 2012   •   15:10

Cinci copii şi o educatoare de la o grădiniţă din municipiul Suceava au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu diagnosticul de meningită acută virală, informează Mediafax.

Ca urmare a confirmării diagnosticului, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a dispus măsuri de dezinfecţie în grădiniţă şi a solicitat ISJ să închidă temporar unitatea.
   
DSP Suceava a anunţat, miercuri, că la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt internaţi şase pacienţi cu diagnosticul de meningită acută virală.
   
Astfel, în 31 mai a fost internată o fetiţă în vârstă de şapte ani, iar în 3 şi 4 iunie au fost spitalizaţi doi băieţi în vârstă de şase şi şapte ani, toţi trei colegi de grupă la Grădiniţa "1 2 3" din municipiul Suceava. Marţi după-amiază, au fost internaţi cu acelaşi diagnostic o educatoare şi doi copii cu vârsta de patru şi şapte ani.
   
Sursa citată menţionează că pacienţii aveau febră, cefalee şi vărsături şi au forme medii de boală, iar probele biologice recoltate au fost trimise la Bucureşti pentru investigaţii virusologice suplimentare.
   
Reprezentanţii DSP Suceava au mers la grădiniţa respectivă, fiind dispuse măsuri de dezinfecţie şi recoltare a testelor de salubritate, iar împreună cu medicul şcolar al unităţii s-a făcut şi triajul clinic al copiilor.
   

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close