Antena 3 CNN Actualitate Cine va plăti preţul pentru "mişcarea" CNADNR? Pentru ce se vor plăti ACUM 31 milioane de euro

Cine va plăti preţul pentru "mişcarea" CNADNR? Pentru ce se vor plăti ACUM 31 milioane de euro

Cine va plăti preţul pentru "mişcarea" CNADNR? Pentru ce se vor plăti ACUM 31 milioane de euro
de O.P.    |    17 Dec 2014   •   06:40

O vorbă spune că vara îţi faci sanie şi iarna căruţă. Pare să fie şi modul în care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale acţionează.

Numai că, deşi suntem în plină iarnă, instituţia nu este pregătită pentru deszăpezire şi se gândeşte cum va face acest lucru în 2016. Deşi încă mai sunt porţiuni de drumuri naţionale pentru care nu s-au semnat contracte de deszăpezire, CNADNR a finalizat de pe acum procedura pentru achiziţia unor utilaje de iarnă. 

Pentru 100 de freze, compania de stat va plăti peste 31 de milioane de euro.

Licitaţia pentru achiziţia utilajelor de deszăpezire a fost demarată în luna mai, aşa că firmele interesate au avut luni bune la dispoziţie ca să îşi depună ofertele.

CNADNR a vrut să cumpere 100 de autofreze, dintre care 31 de mare capacitate, 69 de capacitate medie şi 7 autospeciale şenilate de salvare. Preţul oferit pentru toate echipamentele era de 40 de milioane de euro.

Cu toate acestea, la licitaţie s-au prezentat doar trei societăţi pentru fiecare tip de autofreză şi o singură companie pentru autospecialele de salvare. Câştigători au fost desemnaţi italienii de la Fresia Spa, o companie cu sediul în Roma. Ei vor furniza toate cele 100 de freze, pentru 31,8 milioane de euro. Adică 320 de mii de euro pentru un singur utilaj. 

Într-un răspuns oficial transmis Antena 3, CNADNR explică faptul că societatea italiană a oferit preţul cel mai scăzut şi a îndeplinit, în totalitate, solicitările din caietul de sarcini. 

La fel a fost şi în situaţia companiei Grădinariu SRL care trebuie să livreze 7 autospeciale pentru suma de 2,2 milioane de euro. Chiar dacă respectivul contract a fost semnat încă de la sfârşitul lunii octombrie, livrările utilajelor vor începe abia în primăvara anului viitor. Tot atunci va fi realizată şi prima plată din valoarea totală a celor două contracte de 34 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: deszapezire
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close