Ministrul Digitalizării: "Vrem să pregătim poștașii pentru alte roluri. Am să vă dau un exemplu puțin cam macabru..."

de Adrian Iclozan    |    23 Feb 2021   •   23:35
Ministrul Digitalizării: "Vrem să pregătim poștașii pentru alte roluri. Am să vă dau un exemplu puțin cam macabru..." Hepta Exclusiv

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat, marți, la Antena 3, că în patru ani, peisajul va fi schimbat complet din punct de vedere digital în România.

Printre cei vizați de schimbare s-ar număra și poștașii, care, în opinia ministrului Teleman, sunt foarte mulți.

Ciprian Teleman: "Avem factorii poștali, care sunt foarte mulți. Vrem să îi pregătim pentru alte roluri decât cel de factor poștal. Sunt proiecte. Un rol ar fi cel de asistent comunitar. Dar sunt încă în stadiul de idei.

Ministrul Digitalizării: Unele persoane sunt găsite decedate în locuințe iar poștașii cunosc bine comunitățile

Să vă dau un exemplu, un pic cam macabru: se întâmplă uneori ca unele persoane să fie găsite în locuințe după deces, la o perioadă destul de lungă de timp.

Și avem această rețea de factori poștali, care cunosc foarte bine comunitățile și ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite pe care le sesizează în activitatea lor".

Cătălina Porumbel: "Deci poștașul să anunțe autoritatea publică locală în cazul în care vede ceva în neregulă în casa unui om."

Ciprian Teleman: "Poate observa un lucru nelalocul lui. Oricum o fac."

Cătălina Porumbel: "Vor fi plătiți pentru asta?"

Ciprian Teleman: "E vorba de un proiect. Trebuie să ne gândim!"

Mugur Ciuvică: "Dacă-i faceți un fel de turnători, măcar să le dați bani. Și securiștii, pe vremuri, dădeau, nu mult, câteva sute de lei, dar dădeau."

Ciprian Teleman: "Vă înțeleg umorul."

Ministrul Digitalizării: Nu avem pe agendă vânzarea Poștei Române

Ministrul Digitalizării a mai spus că, anul acesta, vor fi restructurate 300 de posturi de la Poșta Română. Majoritatea acestor posturi sunt în zona TESA și în management iar o parte dintre ele sunt în prezent neocupate.

Impactul bugetar va fi de 18 milioane de lei la nivelul lui 2022.

Ciprian Teleman a dezmințit, totodată, că actuala Coaliție de guvernare ar intenționa să vândă Poșta Română

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close