Antena 3 CNN Actualitate Circulația cu metroul, reluată în București

Circulația cu metroul, reluată în București

Protestul spontan de la metrou a fost suspendat. Circulația trenurilor de metrou a fost reluată în cursul serii de vineri, 26 martie.

Circulația cu metroul, reluată în București
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    26 Mar 2021   •   22:11

Astfel, informăm publicul călător, că astăzi, 26.03.2021, începând cu ora 22:00, circulația trenurilor de metrou va fi reluată în siguranță și conform graficelor obișnuite pe toate magistralele. Dorim pe această cale să prezentăm încă o dată scuze bucureștenilor pentru situația întâmpinată la transportul public subteran și le mulțumim pentru înțelegere", a anunțat sindicatul de la metrou.

Totodată, ministrul Transporturilor a anunțat într-o intervenție TV că circulația cu metroul a fost reluată în cursul serii de vineri. "S-a reluat circulația cu metroul de vreo jumătate de oră. Sunt proceduri care trebuie puse în aplicare: punerea sub tensiune, apoi trebuie să meargă un tren gol ca să verifice că totul este în regulă, de aceea a durat câteva ore, dar în acest moment s-a reluat", a spus Cătălin Drulă, vineri seara, la Digi24.

Reluarea circulației cu metroul din Capitală fusese anunțată inițial pentru ziua de sâmbătă, 27 martie. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, la finalul întâlnirii avute cu conducerea Metrorex și sindicaliștii, că de sâmbătă dimineața oamenii vor putea circula din nou cu metroul.

„De mâine dimineața, având în vedere că tehnic înțeleg că este nevoie de restabilirea circuitelor, se va relua circulația. Înțeleg că tehnic nu este posibil (în seara aceasta-n.r.). (...) Mâine dimineață oamenii vor circula cu metroul”, a spus Alin Stoica, în cursul zilei de vineri.

Protest la metrou, în cursul zilei de vineri

Reamintim că angajații Metrorex au intrat în grevă spontană în dimineața zilei de vineri, 26 martie. Circulația trenurilor de metrou din Capitală a fost suspendată în cursul acestei zile. 

Circulația trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanți ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Ministrul Drulă a depus o plângere la DNA, a ajuns o plângere și la DIICOT, au fost deschise și câteva dosare penale, iar Jandarmeria i-a amendat pe unii dintre protestatari după ce au fost identificați. Protestul încălca câteva reguli în pandemie.

 

×
Subiecte în articol: Metrorex
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close