Antena 3 CNN Actualitate Claudia Țapardel, propunerea PSD pentru postul de comisar european pe Transporturi

Claudia Țapardel, propunerea PSD pentru postul de comisar european pe Transporturi

Claudia Țapardel, propunerea PSD pentru postul de comisar european pe Transporturi
Sursa foto: foto: Facebook
30 Sep 2019   •   23:31

Fostul europarlamentar PSD Claudia Țapardel va fi propunerea partidului pentru postul de comisar european pentru Transporturi, potrivit unor surse din interiorul PSD.

Citește și: Ursula von der Leyen îi cere premierului Dăncilă înlocuirea rapidă a Rovanei Plumb, pentru postul de comisar european

Claudia Țapardel a avut, luni, discuții cu președintele PSD Viorica Dăncilă, iar marți în CEx ar urma să se dea votul pentru această propunere.

Propunerea Claudiei Țapadel vine după ce Rovana Plumb a fost respinsă în Comisia Afaceri juridice (JURI) pentru această funcție, pe motiv de integritate.

Claudia Țapardel a fost europarlamentar PSD din 2014 până-n 2019, perioadă în care a fost membru în Comisia TRAN, pentru transport și turism.

În prezent, Claudia Țapardel este unul dintre comunicatorii PSD. Are experiență în Parlamentul European și nu se cunosc posibile probleme de integritate în cazul său.

Citește și: Comisia JURI nu indică procedura în cazul Rovanei Plumb

Preşedinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut luni înlocuirea rapidă a candidaţilor României şi Ungariei, după ce nominalizaţii celor două ţări pentru postul de comisar european au fost respinşi de Comisia JURI.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat luni seara că va face o nouă propunere de comisar european, dar a susţinut că Rovana Plumb "nu se află în niciun conflict de interese".

"Noi vom face o nouă propunere de comisar european, iar în ceea ce priveşte invitaţia la consultări adresată de preşedinte îi răspund că voi veni de îndată, acelaşi 'de îndată' cu care şi dumnealui a decis să numească miniştrii interimari, conform deciziei Curţii Constituţionale, care a stabilit că preşedintele a încălcat Constituţia", a precizat premierul, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, "conform legislaţiei naţionale, Rovana Plumb nu se află în niciun conflict de interese".

"În legislaţia europeană un astfel de cadru nu doar că nu este clar reglementat, dar situaţia sa a fost supusă unui joc politic ce lasă loc de interpretări. Nu există un conflict dovedit, nu există un motiv solid pentru această respingere", a subliniat ea.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al PSD, atac furibund după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI: Decizia este profund incorectă și contrară regulamentului

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close