Antena 3 CNN Actualitate TRAGEDIE într-un club din centrul Capitalei. 27 de persoane AU MURIT

TRAGEDIE într-un club din centrul Capitalei. 27 de persoane AU MURIT

TRAGEDIE într-un club din centrul Capitalei. 27 de persoane AU MURIT
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Oct 2015   •   08:08
UPDATE. Bilanțul oficial al victimelor, în acestă dimineață, este de 27 de morți, 184 de răniți, din care 146 au rămas în spitale. Răniții au fost transportați la spitalele Floreasca, Universitar, Spitalul de Arși, Colțea, Militar, Sf. Ioan. Bagdasar, Elias, SRI și spitalul MAI.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a îndemnat potenţialii donatori de sânge să nu se înghesuie astăzi, ci să vină şi în zilele următoare.

UPDATE. Reporterul Antena 3, Ana Maria Roman, a explicat că intervenţia s-a încheiat şi autorităţile au demarat o anchetă. Conform surselor Antena 3, clubul nu avea toate avizele necesare pentru funcţionare. 
 
"Intervenţia s-a încheiat. Cercetarea este în plină desfăşurare. A venit şi un anchetator la faţa locului. S-a declanşat o anchetă a Parchetului General, probabil că urmărirea penală in rem va începe chiar mâine, pentru ucidere. Din informaţiile noastre, clubul nu avea toate avizele de funcţionare. Sunt mai multe maşini de la Medicină Legală, care au venit pentru a ridica ultimele persoanele decedate, pentru a le duce pentru expertizare."

UPDATE. Conform celui mai recent bilanţ oficial, 27 de persoane au murit şi 180 au fost rănite.Cum arată clubul Colectiv cu câteva minute înainte să înceapă dezastrul

Ministrul Apărării: Suntem pregătiţi să primim răniţi. Medicii sunt deja la spital

E cod roşu de intervenţie în Capitală. Bilanţ explozie - 26 de persoane decedate, 88 duse la spital

UPDATE. Vicepremierul Gabriel Oprea a explicat că a fost emisă alarmă generală în Ministerul de Interne şi că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat. 

NUMĂRUL DE TELEFON pentru rudele victimelor din Centrul Vechi

UPDATE. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a explicat că nu poate să dea date oficiale, dar că s-a format o celulă de criză. 
 
"Nu vreau să vă dau date oficiale, există o celulă de criză, toată lumea a fost mobilizată şi încercăm să facem tot ce putem. Suntem asaltaţi cu numărul de cazuri foarte grave. Au fost trimise victimele la spitalele de urgenţă din Capitală."

Mărturie din iadul care a ucis 26 de tineri: Un jurnalist povesteşte dezastrul

UPDATE. Reporterul Antena 3, Dana Cărbunaru, a explicat că bilanţul a ajuns la 21 de morţi şi 80 de răniţi. 
 
"Vorbim de un bilanţ de 21 de persoane decedate şi peste 80 de persoane care au ajuns în stare foarte gravă la spital. Înţeleg că la Spitalul Floreasca deja nu mai sunt locuri şi victimele au fost transportate la alte spitale. Se pare că erau câteva sute de persoane în club la momentul exploziei. Vorbim de foarte multe persoane tinere. Se pare că cineva ar fi dat cu artificii la un moment dat, care artificii au ajuns la tavan şi instalaţia electrică ar fi explodat. Imediat s-a creat haos pentru că toate persoanele încercau să iasă din club. În acest moment, din ce văd eu nu mai este nicio persoană resuscitată. Oricum, aici, la faţa locului, vorbim despre peste 20 de ambulanţe. Am văzut inlcusiv asistentele de la Maternitatea Bucur care au venit cu perfuzii, cu seringi, cu tot ce au avut la dispoziţie pentru a interveni". 

UPDATE. Bilanţul creşte, conform unui reporter Antena 3 de la faţa locului. Alte trei persoane decedate ar fi fost scoase, în urmă cu puţin timp, din club.

Astfel, bilanţul ar ajunge la 21 de morţi. Informaţia oficială este în continuare de 18 persoane decedate.

UPDATE. Raed Arafat a declarat, pentru Antena 3, că 18 persoane au murit în urma incendiului izbucnit la clubul din Capitală. 
 
"Suntem la faţa locului, cu domnul ministru Oprea. Putem confirma 18 decese, încă sunt scoşi oameni din club. Încercăm să salvăm cât mai multe persoane."

UPDATE. Oana Stancu Zamfir a primit informaţia că bilanţul este de cel puţin 17 morţi şi 50 de răniţi în acest moment.
 De asemenea, conform Oanei Zamfir, secretarul de stat Raed Arafat este deja la locul tragediei. 

Vicepremierul Gabriel Oprea este şi el în drum spre club.

O explozie puternică a avut loc în urmă cu puţin timp în centrul Capitalei, într-un club.

Conform primelor informaţii, explozia a avut loc în clubul Colectiv, aflat pe strada Tăbăcarilor. Zeci de persoane au fost rănite. 

De asemenea, din aceleaşi surse, patru autospeciale ale pompierilor şi cel puţin 12 ambulanţe au fost mobilizate pentru intervenţie.

Corespondentul Antena 3 a explicat că există informaţii, încă neconfirmate, că două persoane au murit în urma deflagraţiei. 
 
"A explodat ceva sub un stâlp acoperit cu polistiren. Se pare că există şi câteva persoane decedate şi în acest moment încă se resuscitează câteva persoane. Există informaţii neconfirmate că ar fi cel puţin două persoane decedate în acest moment. Asta spun cei care au ieşit din club. Prima informaţie a fost că în club erau între 300 şi 400 de persoane".

Mai multe persoane ar fi suferit stop cardio respirator din cauza fumului. Cel puțin 40 de persoane ar fi fost rănite, susțin reprezentanții ISU.
 

×
Parteneri
Schimbare majoră a legii pentru şoferii cu permise de categoria B
x close