Antena 3 CNN Actualitate Colegiul Medicilor: În cazul dr. Flavia Groşan nu e malpraxis. Medicul poate profesa în continuare, însă fără declaraţii controversate în spaţiul public

Colegiul Medicilor: În cazul dr. Flavia Groşan nu e malpraxis. Medicul poate profesa în continuare, însă fără declaraţii controversate în spaţiul public

Comisia de Etică din Colegiul Medicilor Bihor a decis, luni, că nu este vorba de malpraxis în cazul doctoriţei Flavia Groşan.

Colegiul Medicilor: În cazul dr. Flavia Groşan nu e malpraxis. Medicul poate profesa în continuare, însă fără declaraţii controversate în spaţiul public
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    22 Mar 2021   •   15:17

Medicul pneumolog din Oradea poate astfel să profeseze în continuare.

În plus, până în prezent, pe numele medicului nu există nicio plângere scrisă din partea vreunui pacient.

În cazul în care medicul va continua cu declaraţiile de genul celor făcute până acum în spaţiul public, atunci va interveni Comisia de Disciplină şi va face o anchetă în acest caz.

Până atunci, potrivit deciziei Colegiului Medicilor, dr. Flavia Groşan poate să continue să-şi vadă pacienţii la cabinet, însă fără a mai face astfel de declaraţii în spaţiul public (declaraţii de genul celor că medicii omoară pacienții în spitale).

Comisia de Etică şi deontologie nu poate să aplice sancţiuni, însă dacă se va ajunge la Comisia de disciplină, medicul Flavia Groşan riscă să fie sancţionat.

Doctoriţa a împărţit ţara în două după ce a spus că vinedcă bolnavi de COVID după schema proprie de tratament şi că "în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul COVID omoară, de fapt, bolnavii", potrivit national.ro. 

Flavia Groşan, audiată la Colegiul Medicilor. Doctoriţa-minune a fost aplaudată şi a primit flori de la susţinători

Medicul Flavia Groşan, care a provocat o mare controversă în spaţiul public, după ce a vorbit de reţeta proprie cu care ar fi vindecat 1.000 bolnavi de COVID, a fost aplaudată luni de susţinători şi a primit flori, atunci când a ajuns la Colegiul Medicilor, pentru a fi audiată.

Luni, când a ajuns la Colegiul Medicilor Bihor, medicul Groşan purta mască de protecţie, însă aceasta nu îi acoperea gura, aşa cum prevăd măsurile din pandemie.

"Mă uit în spate şi nu-mi este ruşine cu ce am făcut", a spus dr. Flavia Groşan, luni, la intrarea la Colegiul Medicilor.

Colegiul Medicilor, despre cazul dr. Groşan: "Derapaj profesional grav"

În plus, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor subliniază că afirmaţiile doctoriţei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt periculoase şi aberante:

"Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură".

Doctoriţa Flavia Groşan, pneumolog, susţine că tratează COVID-ul ca pe o pneumonie atipică, cu antibiotic, chiar şi prin telefon sau online, ca să nu-i pună pe drumuri pe cei bolnavi rău.

Citiţi şi Cazul dr. Flavia Groşan, răsturnare de situație: nu a vindecat 100% din bolnavii COVID. Colegiul Medicilor: Mulţi pacienţi au ajuns în stare gravă la spital

Trebuie să argumenteze tratamentul minune pentru COVID-19

Reclamaţia în cazul dr. Groşan a fost depusă de un alt medic din Bucureşti, care a fost deranjat de faptul că aceasta a criticat protocolul din Bucureşti.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Bihor au chemat-o pe doctoriţa Flavia Groşan la Comisia de etică şi deontologie medicală, în urma unei autosesizări. Medicul a declarat în mai multe rânduri că încalcă protocolul de tratament pentru COVID-19, folosit în România.

Autosesizarea Colegiului Medicilor vine în urma unei plângeri făcute de un alt cadru medical, de la un spital din Capitală. Concret, medicul Flavia Groşan este acuzată că a încălcat un articol din Statulul deontologic medical, când a spus că nu înţelege rolul unor medicamente folosite la bolnavii de COVID-19, precum codeina, kaletra sau chiar heparina.

Dr. Flavia Groșan: Statul în casă și masca scad imunitatea. Masca nu face bine, de ce ne blocăm orificiile lăsate de Dumnezeu?

Dr. Flavia Groșan, medicul pneumolog care a stârnit multe controverse cu tratamentul său pentru COVID, susține că nu înțelege de ce trebuie să purtăm mască de protecție împotriva COVID.

Medicul a stârnit un noul val de reacţii după ce a afirmat, recent, că lockdownul și masca de protecție scad imunitatea, care este extrem de importantă mai ales în această perioadă. 

"Eu zic că lockdownul nu face bine, eu zic că masca nu face bine. Eu aș fi mers pe varianta englezească cu imunizarea de turmă. Am fi scăpat… Eu vorbeam și cu pacienții, Dumnezeu a lăsat orificiile astea, de ce le blocăm? Tot întreb… ne-a scăzut imunitatea în ultimul hal, d-aia nu mai știm ce e gripă, ce e viroză, ce e COVID. Nu mai știm nimic. Imunitatea noastră e prăbușită. Statul în casă, masca și aici am ajuns…", a spus dr. Flavia Groșan.

Medicul care a vindecat altfel bolnavii COVID: Eu mă duc pe medicația clasică, ieftină şi nu a ajuns niciunul intubat

Un medic pneumolog din România spune că a vindecat de COVID aproape 1.000 de pacienţi, tratând boala ca pe o pneumonie atipică și utilizând o medicație clasică și, în același timp, ieftină.

Dr. Flavia Groșan este medic pneumolog-bronholog şi precizează că obiectivul ei a fost, încă de la începutul pandemiei, ca niciun bolnav să nu aibă nevoie de mască de oxigen.

Pentru a-și pune pacienții pe picioare, medicul susţine că a utilizat un antibiotic clasic.

×
Subiecte în articol: Flavia Groșan malpraxis
Parteneri
Un medic ATI de la Institutul "C.C Iliescu" şi-a pus capăt zilelor
x close