Antena 3 CNN Actualitate Dr. Flavia Groşan, care susține că ar fi vindecat 1.000 de bolnavi COVID cu schema ei de tratament, riscă excluderea din profesie. CMR: Derapaj profesional grav

Dr. Flavia Groşan, care susține că ar fi vindecat 1.000 de bolnavi COVID cu schema ei de tratament, riscă excluderea din profesie. CMR: Derapaj profesional grav

Colegiul Medicilor s-a autosesizat după ce în presă au apărut mai multe articole, în ultimele zile, despre un medic pneumolog care susţine că ar face minuni și ar vindeca bolnavi de COVID cu o schemă proprie de tratament şi medicamente ieftine.

Dr. Flavia Groşan, care susține că ar fi vindecat 1.000 de bolnavi COVID cu schema ei de tratament, riscă excluderea din profesie. CMR: Derapaj profesional grav
Sursa foto: Facebook
de Milena Niță    |    18 Mar 2021   •   09:58

Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Groşan, s-a autosesizat miercuri, astfel că aceasta va fi cercetată de Comisia de Etică, potrivit botosaneanul.ro.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat

"Doamna doctor a făcut afirmaţii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia că medicii specialişti infecţionişti şi ATI ar face rău pacienţilor, dar şi prin faptul că neagă protocoalele de tratament COVID practicate în spitale. 

Am invitat-o la Comisia de Etică, să îşi justifice afirmaţiile", a declarat dr. Carmen Pantiş, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Întâlnirea va avea loc luni, 22 martie, la ora 14:00, în cadrul Comisiei de etică și deontologie profesională.

Potrivit şefului Colegiului Medicilor, dr. Flavia Groşan, fostă directoare a vechiului Spital TBC la mijlocul anilor 2000, ulterior angajată a Spitalului Municipal din Marghita, "s-a retras din sistemul sanitar public în urmă cu aproximativ patru ani, iar de atunci deţine un cabinet privat în Oradea".

Colegiul Medicilor, despre cazul dr. Groşan: "Derapaj profesional grav"

În plus, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor subliniază că afirmaţiile doctoriţei Groşan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt periculoase şi aberante:

"Da, este o aberaţie să spui că oxigenul vatămă creierul, că produce edeme cerebrale, ştiind că pacienţilor care beneficiază de terapie cu oxigen nu li se administrează oxigen în stare pură".

Totodată, reprezentanta Colegiului Medicilor spune că articolul privind "minunile" practicate de dr. Flavia Groşan i-ar fi scandalizat pe medicii specialişti ATI, iar afirmaţiile acesteia reprezintă "un derapaj profesional grav".

Preşedintele Colegiului Medicilor a spus că nu vrea să se pronunţe asupra sancţiunilor pe care le riscă dr. Flavia Groşan, dar acestea pot merge până la suspendarea sau chiar ridicarea dreptului de liberă practică a profesiei de medic.

Doctoriţa Flavia Groşan, pneumolog, susţine că tratează COVID-ul ca pe o pneumonie atipică, cu antibiotic, chiar şi prin telefon sau online, ca să nu-i pună pe drumuri pe cei bolnavi rău.

În plus, medicul pneumolog din Oradea este de părere că "în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul COVID omoară, de fapt, bolnavii", potrivit national.ro.

Dr. Groşan: Foarte multe cazuri au ajuns în spital cică. Mai sunt și rateuri în viață

Medicul pneumolog Flavia Groșan spune că vin vremuri grele pentru ea, după ce a fost reclamată la Colegiul Medicilor pentru că a criticat tratamentele aplicate în spitale bolnavilor de COVID-19.

"Vin vremuri grele pe capul meu. Foarte multe cazuri au ajuns în spital cică. De vreo trei știu. La fel cum știu cum au intrat în spital. Afebrili și cu saturație agreabile și care după 3 săptămâni tot acolo sunt. Ei, acum nimeni nu-i perfect. Mai sunt și rateuri în viață. Prieteni, ce rateuri am mai dat?

Ca de obicei, nu am avut nici un drept la opinie (...)",  a replicat medicul Groşan.

Medicul care a vindecat altfel bolnavii COVID: Eu mă duc pe medicația clasică, ieftină şi nu a ajuns niciunul intubat

Un medic pneumolog din România spune că a vindecat de COVID aproape 1.000 de pacienţi, tratând boala ca pe o pneumonie atipică și utilizând o medicație clasică și, în același timp, ieftină.

Dr. Flavia Groșan este medic pneumolog-bronholog şi precizează că obiectivul ei a fost, încă de la începutul pandemiei, ca niciun bolnav să nu aibă nevoie de mască de oxigen.

Pentru a-și pune pacienții pe picioare, medicul susţine că a utilizat un antibiotic clasic.

Citiţi şi Radu Tudor, despre medicul care susţine că a salvat 1000 de bolnavi COVID: O întrebare am, pentru Colegiul Medicilor

×
Subiecte în articol: Flavia Groșan
Parteneri
Imaginile dezastrului după explozia de la Călimănești
x close