Antena 3 CNN Actualitate Colonelul SRI Daniel Dragomir, despre ce s-a întâmplat exact în sufrageria lui Oprea: Cei de acolo voiau să-și salveze funcțiile

Colonelul SRI Daniel Dragomir, despre ce s-a întâmplat exact în sufrageria lui Oprea: Cei de acolo voiau să-și salveze funcțiile

Colonelul SRI Daniel Dragomir, despre ce s-a întâmplat exact în sufrageria lui Oprea: Cei de acolo voiau să-și salveze funcțiile
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de M.Z.    |    30 Oct 2017   •   21:47

Colonelul SRI în rezervă Daniel Dragomir, fost adjunct al lui Florian Coldea, a povestit luni, la Antena 3, cum a aflat de întâlnirea din sufrageria lui Gabriel Oprea, din noaptea prezidențialelor din 2009, la care au fost, printre alții, Maior, Coldea și Kovesi, și susține că există informații ”pe suport concret” de atunci.

În plus, întâlnirea din casa fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, a urmărit împiedicarea renumărării voturilor din diaspora, mai susține fostul colonel SRI Daniel Dragomir. 

”Eu am fost în mijlocul furtunii în acel moment. Aceste informații le-am aflat și atunci, și ulterior de la persoane direct implicate și de la persoane cu acces direct la acea întâlnire. Din informațiile mele, lucrurile din acea noapte au fost documentate și există date și informații pe suport concret, dar nu vă pot spune dacă sunt fotografii, filme sau rapoarte”, a spus colonelul Daniel Dragomir, luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

”Eu am explicat azi, la audieri, de ce acele persoane se aflau acolo (la Oprea, în noaptea alegerilor - n.r.), pentru că aveau roluri concrete: Oprea asigura temeiul pentru anumite legături din zona politică, conducerea Serviciului pentru că avea pârghiile, șefa DNA pentru că deținea cătușele, iar Dan Andronic pentru cunoștințele sale din media”, a adăugat Daniel Dragomir.

Cât privește faptul că nu se dorea ca voturile din diaspora să fie renumărate, Dragomir a mai spus: ”Întâlnirea a fost pentru a găsi soluții, pentru a-și salva funcțiile. Aceasta a fost rațiunea cea mai importantă”, susține Dragomir.

În 2009, la momentul alegerilor, colonelul (r) Daniel Dragomir ocupa o funcție de conducerea în SRI și spune că avea ”o relație de subordonare” cu Coldea, nu una de prietenie.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat, în septembrie, Comisiei parlamentare de control al SRI o listă cu 65 de persoane care ar trebuie audiate în comisie şi care ar putea să-i probeze afirmaţiile, pe listă fiind politicieni, ziarişti, oameni de afaceri şi cadre ale SRI.

Citiți și Daniel Dragomir, la audierile din Comisia Parlamentară: Doamna Kovesi a fost invitată la Oprea pentru că ea avea cătușele

Col. SRI Dragomir, despre alegerile din 2009: Șefi din SRI și din Parchetul General s-au implicat activ pentru unul dintre candidați

Întrebat dacă el crede că alegerile prezidențiale din 2009 au fost fraudate, Daniel Dragomir a răspuns:

”Nu pot să afirm asta, dar am suspiciunea că la acel moment, persoane din conducerea SRI cu persoane din conducerea Parchetului General s-au implicat activ pentru unul dintre candidați, să nu-și piardă funcția și influența”, a spus Dragomir.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

Citiți și DOCUMENT. E oficial: Kovesi a fost acasă la Oprea, în seara prezidențialelor din 2009

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close