Antena 3 CNN Actualitate Comorile ascunse ale Transilvaniei. Jurnaliştii New York Times laudă frumuseţile României

Comorile ascunse ale Transilvaniei. Jurnaliştii New York Times laudă frumuseţile României

 Comorile ascunse ale Transilvaniei. Jurnaliştii New York Times laudă frumuseţile României
14 Iun 2013   •   18:23

Care sunt adevăratele comori ascunse ale Transilvaniei? Asta s-au întrebat jurnaliştii de la New York Times care au luat la pas satele ardeleneşti în căutarea răspunsului. L-au găsit, şi pare că le-a fost pe plac. Ne-au vorbit numai de bine şi acum ne fac reclamă.

În inima Transilvaniei, satele tradiţionale româneşti stau ascunse printre coline. Aici şi-au descoprit străinii o pasiune pentru renovarea caselor ţărăneşti, cu influenţe săsesti, din  Biertan, Daneş sau Copşa Mare. Şi cum tot mai multe astfel de aşezăminte au fost renovate de străini şi incluse apoi într-un circuit turistic internaţional, ziariştii americani au vrut să spună povestea mai departe. Pentru asta au venit la noi. Şi s-au oprit chiar la Copşa Mare, un sat din comuna Biertan.

În 2005, doi italieni au restaurat aici din proprie iniţiativă o casă tradiţională. Cum le-a reuşit de minune, au cumpărat alte nouă case. Au refăcut, până acum, patru şi le-au pus la dispoziţia turiştilor. Casele tradiţionale româneşti au un succes nebănuit printre vizitatori, punctează jurnaliştii de la New York Times, care au publicat poze cu locuinţele respective, înainte şi după restaurare.

Jurnaliştii New York Times nu au uitat nici exemplul contelui Tibor Kalnoky, născut în Germania, care s-a întors in 1997 în România, în Valea Zălandului, să restaureze casele care au aparţinut familiei. Cea mai cunoscută realizare a sa este renovarea a trei case din lemn, cumpărate până la urmă de Prinţul Charles al Marii Britanii.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close