Antena 3 CNN Actualitate Complexul Lia Manoliu, departe de finalizare. România ar putea pierde găzduirea finalei Europa League!

Complexul Lia Manoliu, departe de finalizare. România ar putea pierde găzduirea finalei Europa League!

Complexul Lia Manoliu, departe de finalizare. România ar putea pierde găzduirea finalei Europa League!
Sursa foto: stadion
22 Mai 2009   •   10:38

România ar putea fi prima ţară care nu-şi va putea respecta angajamentul în ceea ce priveşte găzduirea Finalei Europa League din 2012. Şi asta pentru că lucrările de modernizare la stadionul naţional Lia Manoliu sunt încă departe de a fi terminate.

Doar 3 ani ne mai despart de finala Ligii Europa din 2012. Problema este că ţara noastră a obţinut organizarea acestui eveniment în baza unui stadion aflat, cel puţin deocamdată, în stadiul de proiect.

Complexul Lia Manoliu ar fi trebuit să fie finalizat, iniţial, în 2010. Termenul a fost prelungit ulterior, în baza unui buget proiectat la aproximativ 50 de milioane de euro, dintre care cea mai mare parte, respectiv 40 de milioane, urmau să fie alocaţi de Executiv.

În condiţiile în care promisiunea celor 40 de milioane îi aparţinea fostului guvern, Primăria Capitalei ar fi trebuit să înainteze o nouă cerere la Ministerul Internelor pentru a obţine banii.

Când vine vorba despre motivele pentru care solicitarea pentru finanţare n-a ajuns nici până acum la guvern, edilii dau vina pe criza financiară, scrie Evenimentul Zilei. Mai grav este că termenele de predare a lucrărilor ar putea fi depăşite, în condiţiile în care firmele contractate pentru construirea arenei vor ajunge, în scurt timp, să lucreze pe datorie.

Mai precis, pentru lucrările efectuate până acum, în valoare de 16 milioane de euro, Primăria nu va putea aloca mai mult de 10 milioane. Cât despre cei 40 de milioane de euro care ar trebui să vină de la Guvern, aceştia sunt, deocamdată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lia Manoliu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close