Antena 3 CNN Actualitate Concluziile controlulului cerut de ministrul Afacerilor Interne, în cazul educatoarei ucise în Sectorul 2 al Capitalei: "S-au găsit deficiențe la Secția 7"

Concluziile controlulului cerut de ministrul Afacerilor Interne, în cazul educatoarei ucise în Sectorul 2 al Capitalei: "S-au găsit deficiențe la Secția 7"

S-a terminat controlul cerut de ministrul Afacerilor Interne în cazul educatoarei ucise în Sectorul 2 al Capitalei. Deşi avea zeci de plângeri depuse la Secţia 7 împotriva soţului, spunând chiar că viaţa sa este în pericol alături de el, femeia a sfârşit ucisă în propria casă.

Concluziile controlulului cerut de ministrul Afacerilor Interne, în cazul educatoarei ucise în Sectorul 2 al Capitalei: "S-au găsit deficiențe la Secția 7"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    Carmina Pricopie    |    07 Sep 2021   •   13:15

Crima a fost comisă deşi împotriva individului exista un ordin de protecţie emis pe numele fiicei sale, dar în care judecătorul preciza că tatăl nu are voie să se apropie nici de fată, nici de locuinţă, la o distanţă mai mică de 50 de metri.

Carmina Pricopie, jurnalist de investigație la Antena 3, a povestit care sunt concluziile controlului și cine sunt vinovaţii.

"Vinovații au fost chemați la sfârșitul săptămânii trecute, de conducerea Poliției Capitalei. Li s-a prezentat rezultatul controlului făcut la Secția 7.

S-au găsit mai multe deficiențe la Secția 7, printre care și existența unor mape în care ar trebui să stea anumite petiții pe care le fac cetățenii.

Liliana avea depuse din 2015 până în dată la care a murit, peste 30 de plângeri care au fost tratate că și petiții.

Soțul său nu a fost audiat, femeia nu a fost luată în seama, nu s-au cerut certificate medico-legale, nu s-a deschis urmărirea penală împotriva lui. A fost tratată cu foarte multă lejeritate, dovadă a ceea ce s-a și întâmplat ulterior.", a explicat Carmin Pricopie.

Presupusul criminal al educatoarei din București, judecat pentru patru capete de acuzare

Juristul de 44 de ani din București, acuzat că și-a ucis soția educatoare, este cercetat acum pentru patru infracțiuni, printre care și omor calificat. Pe 23 august, bărbatul a ajuns în fața procurorilor.

Reporterul Antena 3 Roxana Ciucă a urmărit evoluția acestui caz și a aflat că bărbatul este cercetat acum, printre altele, și pentru tâlhărie calificată:

„Acesta a fost scos astăzi din arestul Poliției Centrale și dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. I s-au adus la cunoștință trei aspecte importante: că s-a extins urmărirea penală pe numele său pentru mai multe infracțiuni, din omor în omor calificat, tâlhărie calificată și accesare fără drept de sisteme informatice și fraudă, pentru că a scos niște bani de pe cardurile soției sale, pe care mai apoi le-a furat. A fost de acord să fie dus la expertiză și a semnat pentru asta. Anchetatorii vor să vadă dacă a avut sau nu discernământ.

La sfârșitul săptămânii va ajunge la Curtea de Apel București pentru că, spune el, este nevinovat și își dorește să fie cercetat în arest la domiciliu.

Tot aproape de finalul săptămânii așteptăm finalizarea anchetei de la Poliția Capitalei și ca raportul să ajungă la Lucian Bode.”, a transmis Roxana Ciucă.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close