Antena 3 CNN Actualitate Prof. dr. Constantin Dulcan, avertisment privind crearea vaccinului COVID: Inteligenţa virusului este în avantaj!

Prof. dr. Constantin Dulcan, avertisment privind crearea vaccinului COVID: Inteligenţa virusului este în avantaj!

Reputatul neurolog şi psihiatru Dumitru Constantin Dulcan, a vorbit cu Florentina Fântanaru despre virusul care a speriat o lume întreagă. Renumitul profesorul consideră că noul coronavirus are capacităţi nebănuite, iar ''inteligenţa virusului este în avantaj''.

Prof. dr. Constantin Dulcan, avertisment privind crearea vaccinului COVID:  Inteligenţa virusului este în avantaj!
de Iulia Gorgorin    |    09 Noi 2020   •   12:11

Dumitru Constantin Dulcan a fost invitat în cadrul emisiunii ''De-a viaţa ascunselea'', unde a spus că ''suntem în momentul de confruntare a două inteligențe: inteligența virusului și inteligența umană''.

''Igiena, măsurile de igienă care se cer şi sigur că da, toată lumea îşi pune speranţa în ştiinţă, în găsirea unui vaccin. Unii spun că nu este posibil pentru că, iată, de pildă. HIV-ul, SIDA.

Ori de câte ori se crea un vaccin, el își schimba forma!

Asta se cheamă fenotipul. Genotipul este esenţa genetică a virusului, iar fenotipul e forma lui. Ce înseamnă vaccin? Vii cu o formă care să îl blocheze. Imediat sesiza forma ta, schimba (...) Bacteriile dacă nu sunt în număr suficient ca să se apere, se asociază mai multe, comunică între ele, își construiesc o peliculă calcaroasă, comunică prin ele și se hrănesc. Se crede că el poate să fie instrumente medicale, tu le fierbi, etc, dar dacă sunt în cuticulă, se apără, de unde și infecțiile. Se speră ca în viitor să se creeze un antibiotic ca și ele ca să îl poată învinge.

Am spus că suntem în momentul de confruntare a două inteligențe. Inteligența virusului și inteligența umană. Deocamdată, în câștig este inteligența virusului

Ne place, nu ne place. Credeți că degeaba am spus ''Inteligența Materiei'' (cartea sa), pentru că noi credem că numai noi suntem fiinţe inteligenţe. Vai, da' de unde!'', a spus Constantin Dulcan, în exclusivitate la Antena 3.

Următiți AICI inteviul integral cu Dumitru Constantin Dulcan, medic neurulog și psihiatru și autor al unor cărți renumite internațional.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close