Antena 3 Actualitate Consumul de bere ar putea deveni un aliat în lupta împotriva unor boli precum Parkinson şi Alzheimer

Consumul de bere ar putea deveni un aliat în lupta împotriva unor boli precum Parkinson şi Alzheimer

02 Feb 2015   •   23:14
Consumul de bere ar putea deveni un aliat în lupta împotriva unor boli precum Parkinson şi Alzheimer
Sursa foto: Foto: alzheimer.org.ve

Consumul de bere ar putea ajuta la protejarea creierului de un număr de boli degenerative, susţin oamenii de ştiinţă chinezi, citaţi de The Daily Telegraph.

Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Lanzhou a constatat că xanthohumol-ul, un tip de flavonoid (o clasă de metaboliți secundari ai plantelor, cu proprietăţi antioxidante, n.red.) prezent în hamei ar putea contribui la protejarea creierului împotriva debutului unor boli precum Parkinson, Alzheimer şi demenţa senilă.

Potrivit lui Jianguo Fang, liderul echipei de cercetători, xanthohumol-ul [Xn], cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, ajută la protejarea creierului împotriva 'stresului oxidativ', un dezechilibru care apare atunci când organismul metabolizează oxigen și este considerat unul din factorii care contribuie la dezvoltarea unor afecțiuni neurodegenerative.

"În medicina tradiţională chineză, hameiul a fost folosit de secole pentru a trata o varietate de boli", a explicat Fang. "Prezenţa unei concentraţii mari de xanthohumol în bere ar putea fi legată de observarea epidemiologică a efectului benefic al consumului regulat al acestei băuturi", a adăugat el.

În 2010, cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Heidelberg au publicat o cercetare care constata că xanthohumol-ul blochează acţiunea unei proteine, denumită PSA, care stimulează dezvoltarea cancerului de prostată.

De asemenea, în septembrie 2014, oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Oregon au descoperit că nivelurile foarte ridicate de xanthohumol îmbunătăţeau funcţiile cognitive ale şoarecilor tineri. Cu toate acestea, au subliniat cercetătorii, un om ar trebui să bea "2.000 de litri de bere zilnic pentru a ajunge la nivelul de xanthohumol folosit în cercetare".

 

×
Subiecte în articol: parkinson Alzheimer

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close