Antena 3 CNN Actualitate Cora retrage mai multe loturi de înghețată La Strada. Oxid de etilenă folosit peste limitele legale

Cora retrage mai multe loturi de înghețată La Strada. Oxid de etilenă folosit peste limitele legale

Supermarketurile Cora retrag mai multe loturi de înghețată La Strada, din cauza utilizării peste limitele legale a oxidului de etilenă.

Cora retrage mai multe loturi de înghețată La Strada. Oxid de etilenă folosit peste limitele legale
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    04 Aug 2021   •   15:14

În cazul La Strada, este vorba despre mai multe loturi ale înghețatei sorbet căpșune 12X120ML și cea în varianta de 500ML.

Compania Macromex, in calitate de proprietar al mărcii de înghețată La Strada, produsă în Franța, a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al căror conținut de oxid de etilenă depășește limitele premise de reglementările în vigoare.

”Stabilizatorii pe bază de plante, folosiți în producerea înghețatei La Strada, sunt folosiți în cantități extrem de mici în produsele finite, astfel încât considerăm că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor”, a transmis Macromex într-un comunicat.

Rechemarea se apliccă doar în cazul următoarelor loturi de produse:

Supermarketurile Cora din care vor fi retrase loturile de înghețată La Strada

ANSVSA, apel pentru distribuitorii și comercianții de înghețată să retragă toate loturile care conţin oxid de etilenă

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat un apel către distribuitorii și comercianții de înghețată să retragă de pe piaţă toate sortimente de înghețată din loturile în care a fost depistată prezența oxidului de etilenă peste limitele legale admise.

„Operatorii economici care au comercializat către consumatorul final înghețată din loturile pentru care s-a stabilit măsura de Retragere/Rechemare au obligația să afișeze la loc vizibil în magazin anunțul de rechemare, care să cuprindă toate datele de identificare ale produsului (poza, nr. lot, termenul de valabilitate)", scrie ANSVSA pe pagina sa de socializare.

Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat

Rețeaua comercială Mega Image retrage mai multe loturi de înghețată Milka și KitKat, din cauza utilizării peste limitele legale a oxidului de etilenă.

În cazul Milka, înghețată ministick, este vorba de loturile MI1135 și MI1136 cu termenul de valabilitate 31.05.2023.

În cazul KitKat înghețată pe băț, este vorba de lotul PL1048, cu termen de valabilitate 28.02.2023.

×
Subiecte în articol: inghetata Cora
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close