Antena 3 CNN Actualitate Coronavirusul este răspândit mai mult de femei sau de bărbați? Un studiu ne oferă răspunsul

Coronavirusul este răspândit mai mult de femei sau de bărbați? Un studiu ne oferă răspunsul

Concluzie neașteptată a cercetatorilor privind răspândirea coronavirusului. Cele mai multe particule de virus ar fi răspândite cel mai frecvent de bărbați, în comparație cu femeile sau copiii.

Coronavirusul este răspândit mai mult de femei sau de bărbați? Un studiu ne oferă răspunsul
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    07 Dec 2021   •   19:30

„COVID a închis artele spectacolului aproape peste noapte. A fost o problemă la nivel național, nu numai la Universitatea din Colorado. Gândiți-vă la toate trupele, corurile și orchestrele din școlile publice”, a spus Dan Goble, directorul Școlii de Muzică, Teatru și Dans de la Universitatea de Stat din Colorado (CSU).

„Adulții tind să emită mai multe particule decât copiii. Motivul emiterii unei cantități mai mari de particule la bărbați este pentru că avem plămâni mai mari”, a precizat John Volckens, profesor la Departamentul de Inginerie Mecanică.

Specialistul a mai atras atenția și că virusul se răspândește mai ușor printre cei care vorbesc mai tare, astfel că locurile mai „zgomotoase”, în special cele închise, de la interior, sunt cele cu cel mai înalt grad de risc de transmitere al virusului.

„Cântatul (vocal) produce cu siguranță mai multe particule decât vorbirea”, a explicat John Volckens. Locațiile închise zgomotoase, cum ar fi barurile, arenele sportive, sălile de concerte intră în această categorie.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close