Antena 3 CNN Actualitate Costin Georgescu, fost director SRI: Ce trebuia să se cureţe s-a curăţat în '90 (VIDEO)

Costin Georgescu, fost director SRI: Ce trebuia să se cureţe s-a curăţat în '90 (VIDEO)

Costin Georgescu, fost director SRI: Ce trebuia să se cureţe s-a curăţat în '90 (VIDEO)
Sursa foto: Costin Georgescu
09 Oct 2009   •   23:32

Senatorul PSD, Miron Mitrea, a declarat vineri că preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, deţine o serie de casete care conţin înregistrări din arhiva serviciului secret al Ministerului de Interne. În acest context, Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informaţii, a explicat în cadrul emsiunii Antena 3 Special că dosarele importante din arhiva SRI au dispărut, în marea lor majoritate, în 1990.

?Nu folosesc la nimic?, susţine Costin Georgescu. ?Ce trebuia să se cureţe să ştiţi că s-a curăţat atunci, în '90. S-au distrus unele chiar atunci, în timpul revoluţiei, unele chiar de către ofiţeri, de frică, atunci când au văzut că persoanele respective apar în partea cealaltă, altele au fost distruse de cei care au ocupat o serie de sedii?.

El susţine însă că aceste dosare au fost probabil în marea lor majoritate distruse, iar acţiunea a fost realizată de persoane independente, nu de grupări cu interese speciale în această zonă.



Costin Georgescu a vorbit şi despre presupusa colaborare a preşedintelui Traian Băsescu cu fosta securitate. El susţine că nu există probe care să susţină sau să nege o astfel de colaborare. Tot ce se ştie cu certitudine este că a fost dată o aprobare în acest sens.. ?Nu există proba că s-a făcut sau că nu s-a făcut. E o supoziţie. Aprobarea s-a făcut, dar aprobare se dădea oricui?, explică Georgescu.

În plus, Costin Georgescu nu crede că SRI face interceptări telefonice ilegale, dar nici nu neagă faptul că o asemenea practică ar putea fi folosită în cercurile politice. El susţine însă că, dacă aceste interceptări există, acestea ar putea fi făcute cu uşurinţă de către firme private. ?Eu nu cred că SRI face interceptări telefonice ilegale", a declarat Georgescu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: serviciul roman de informatii
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close