Antena 3 CNN Actualitate Un credincios din Suceava s-a plâns că o lumânare e mai scumpă decât un litru de lapte | Răspunsul lui ÎPS Calinic

Un credincios din Suceava s-a plâns că o lumânare e mai scumpă decât un litru de lapte | Răspunsul lui ÎPS Calinic

Un credincios din Suceava s-a plâns că o lumânare e mai scumpă decât un litru de lapte, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Un credincios din Suceava s-a plâns că o lumânare e mai scumpă decât un litru de lapte | Răspunsul lui ÎPS Calinic
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Alin Tarnovschi    |    30 Dec 2021   •   22:35

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a majorat preţul unei lumânări, iar creşterea preţului nu a rămas neobservată de enoriaşi.

Astfel, un credincios i-a transmis Înaltpreasfinţitului (ÎPS) Calinic că, în Bucovina, o lumânare mică a ajuns să coste mai mult decât un litru de lapte, acesta referindu-se la preţul practica de gospodarii care îşi vând laptele micilor producători, şi nu la preţul unui litru de lapte cumpărat din magazin.

"Am constatat cu profundă tristeţe scumpirea lumânărilor mici de la 1 leu la 1.50 lei. De cele mari nu mai vorbesc cât au crescut. Oamenii în zonă muncesc toată vara să facă fân şi îngrijesc animalele, iar pe un litru de lapte iau 1 leu.

La Bucureşti o lumânare mică costă 0.50 bani şi nu s-au scumpit.  Nu ştim care este graba scumpirii lumânărilor şi motivul, dar vă rugăm să coborâţi preţul măcar la 1 leu, cum au fost înainte, altfel oamenii vor cumpăra mai puţine sau vor aprinde lumânări din comerţ mult mai ieftine.

Vă rugăm să vă implicaţi personal şi să ajutaţi persoanele vulnerabile să poată cumpăra lumânări la un preţ accesibil”, este mesajul pe care un sucevean l-a transmis Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi pe care reprezentanţii instituţiei bisericească l-au publicat la rubrica "Răspunsul Ierarhului" de pe site-ul oficial.

În răspunsul transmis de ÎPS Calinic se arată că scumpirea lumânărilor a fost aprobată de Permanenţa Consiliului Eparhial, având ca argument principal scumpirea materiei prime cu 100% şi a energiei electrice cu 200%.

"Puterea de cumpărare în societatea de astăzi a scăzut într-adevăr foarte mult, salariile şi pensiile a crescut cu 10%, iar preţurile s-au dublat. Credincioşii Bisericii noastre, care până acum ceva vreme cumpărau trei lumânări, acum vor putea cumpăra doar două lumânări, păstrând astfel o bună rânduială în biserică.

Referitor la doleanţa dumneavoastră, vă pot confirma că am făcut deja primele demersuri, urmând să amenajăm, în viitorul apropiat, un nou atelier şi o nouă fabrică de producere a lumânărilor; astfel, vom putea oferi spre vânzare mai multe tipuri de lumânări şi la preţuri accesibile", a transmis ÎPS Calinic, Arhiepiscopul  Sucevei şi Rădăuţilor.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close