Antena 3 CNN Actualitate Cristian Paţurcă, trubadurul Revoluţiei din '89, a fost omagiat la un an după moarte în Piaţa Universităţii

Cristian Paţurcă, trubadurul Revoluţiei din '89, a fost omagiat la un an după moarte în Piaţa Universităţii

Cristian Paţurcă, trubadurul Revoluţiei din '89, a fost omagiat la un an după moarte în Piaţa Universităţii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Ian 2012   •   16:08

Trubadurul Revoluţiei din '89, Cristian Paţurcă a fost omagiat, miercuri, la un an după moarte, de zeci de apropiaţi, în Piaţa Universităţii din Capitală, informează Mediafax.

Cei care au vrut să-şi amintească de autorul "imnului golanilor" au venit în faţa Teatrului Naţional puţin după ora 13.00. Majoritatea membri ai Asociaţiei "21 Decembrie 1989", din care şi Paţurcă a făcut parte, aceştia au ţinut un moment de reculegere şi au cântat piesa care l-a consacrat pe Paţurcă, ale cărei versuri au fost scrise de Dr. Barbi într-o sală a Facultăţii de Arhitectură din Bucureşti.

"Am fost golanii acelor vremuri şi nu pot să nu fac o comparaţie cu ce văd astăzi. Mi-aş dori să văd din nou piaţa plină, ca în '90, şi, dacă voi vedea un miting apolitic, mă voi alătura cu tot sufletul protestatarilor", a declarat liderul asociaţiei de revoluţionari din care Paţurcă a făcut parte, Teodor Mărieş.

După ce au cântat piesele lui Paţurcă, participanţii au rămas alte zeci de minute în zonă, discutând despre protestele din aceste zile din Piaţa Universităţii şi făcând, inevitabil, comparaţii cu ceea ce a fost în 1990.
   
Înainte de plecarea lor, în piaţă apăreau primii protestatari care se pregăteau pentru a şasea zi de miting spontan împotriva conducerii politice a României.

×
Subiecte în articol: Piata Universitatii revolutie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close